JPMorgan, CBDC’lerin geleceğiyle ilgili rapor yayınladı! İşte detaylar
JPMorgan, CBDC’lerin geleceğiyle ilgili rapor yayınladı! İşte detaylar

JPMorgan, CBDC’lerin geleceğiyle ilgili rapor yayınladı! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – JPMorgan ve yönetim danışmanlığı firması OliverWyman’ın yeni bir ortak çalışma yürüttü. Çalışma sonucunda gelecekte merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC’ler) kullanan küresel şirketlerin geleneksel finansal seçeneklere kıyasla önemli zaman ve para tasarrufu sağlayabileceğini söylüyor. Rapor, spesifik olarak bu kuruluşlar için sınır ötesi işlem ücretlerinde ve günlerden ziyade neredeyse anında işlem uzlaştırma zaman çizelgelerinde 100 milyar doları aşan tasarruf imkanı sağlayacağını söylüyor.

CBDC’ler, merkezi bir özel blockchain üzerinde çalışan ulusal para birimlerinin dijital versiyonlarına deniliyor. CBDC’ler, fiziksel sınırlamalar, ödeme gecikmeleri ve yüksek işlem ücretleri olmaksızın fiat para birimlerinin tüm avantajlarına sahip. CBDC’ler blockchainler üzerine inşa edildiğinden, neredeyse anında dünya çapında sorunsuz işlem gerçekleştirebiliyor. CBDC’lerin bir diğer faydası ise uluslararası transferlerdeki zamanı, gereksiz devirleri ve aşırı maliyetleri ortadan kaldırması.

JPMorgan’ın 35 sayfalık yayınladığı rapora göre, küresel şirketler toplu olarak küresel para transferlerinde yılda 23 trilyon dolardan fazla hareket ediyor. Buna ek olarak ortalama iki ila üç günlük bir ödeme süresiyle 120 milyar dolarlık işlem ücreti alınıyor. Araştırma, küresel olarak benzersiz verimli, güvenli, hızlı ve ucuz bir para hareketli ağ oluşturma çabalarının, blockchain teknolojisi CBDC’leri gerçeğe dönüştürene kadar zor olduğunu söylüyor.

Birkaç devlet kendi ülkelerinin CBDC‘lerini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. CBDC’den bağımsız olan ve dijital egemen para birimlerinin tüm çeşitlerini işleyebilecek bir dijital ağın geliştirilmesi gerektiğini belirtiyor. Uzmanlar CBDC (mCBDC) ağı olarak adlandırılan bu zorlukların üstesinden gelebileceğini ve sınırlar arası toptan ödeme işlemleri için daha fazla verimlilik sağlayabileceğini varsayıyor.

Rapor, bir mCBDC ağının başarılı bir şekilde konuşlandırılması için ele alınması gereken dört kritik faktörü listeledi. Bu faktörler şu şekilde şu şekilde yer alıyor.

  1. Veri ve gizlilik, teknoloji ve birlikte çalışabilirlik ve kredi genişletme gibi işlevleri kapsayan temel tasarım konuları.
  2. CBDC’lerin basılmasından, döviz dönüştürme ve uzlaştırmaya kadar gerekli tüm yapıyı geliştirmek.
  3. Merkez bankaları, ticari bankalar, hizmet sağlayıcılar vb. için açıkça tanımlanmış düzenleyici faaliyetler
  4. Tüm katılımcılar ve kullanıcılar tarafından üzerinde anlaşmaya varılan bir yönetişim çerçevesi.

Çoğu devlet CBDC’leri araştırıp test ettiğinden, bir mCBDC ağının küresel ölçekte faaliyete geçmesi için henüz erken.

Bu rapor, kendisini açıkça lider CBDC bankası olarak konumlandırmak isteyen JPMorgan için bir önemli bir rapor olarak görülebilir. JPM kendi mCBDC ağını oluşturabilir veya kiralayabilirse, önemli bir avantaj sağlayacak.

dailycoin 

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Alaşehir mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin