İsrail’in bankacılık devi Bitcoin ve Ethereum ticaretine başladı!
İsrail’in bankacılık devi Bitcoin ve Ethereum ticaretine başladı!

İsrail’in bankacılık devi Bitcoin ve Ethereum ticaretine başladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İsrail’in en büyük ikinci bankası Bank Leumi kripto ticaretine izin verecek. Paxos ile bir ortaklık yoluyla firma, müşterilerin Bitcoin ve Ethereum ticareti yapmasının önünü açıyor. Banka muhtemelen gelecekte daha fazla kripto için hizmet sunacak.

Bank Leumi, kripto ticaretini tanıtarak dijital varlıkların ticaretine olanak tanıyan ilk İsrail bankası olacak. Bankanın dijital platformu Pepper Invest, 24 Mart’ta, hizmeti kolaylaştırmak için Paxos ile ortak olacağını söyleyerek duyuruyu yaptı. Bank Leumi, ülkedeki en büyük ikinci banka konumunda.

Bitcoin ve Ethereum

Bu özellik ile yatırımcılar, başlangıçta yalnızca Bitcoin ve Ethereum içeren kripto para birimlerini alıp satabilecek ve tutabilecekler. Alımlar için minimum değer yaklaşık 15 dolar olmalı.

Hareket henüz düzenleyici onay almadı. Pepper Invest, müşterilerin vergi karmaşıklıklarını yönetmesine gerek kalmaması için İsrail Vergi Dairesi yönergelerine göre işlemlerden vergi tahsil edeceğini söyledi.

Henüz birkaç ayrıntı mevcut, ancak önümüzdeki haftalarda konuyla ilgili daha fazla bilgi gelmesi bekleniyor. İsrail makamları kripto piyasası konusunda biraz katı. Binance, ülkenin mali düzenleyicisinden gelen bir talebin ardından ülkedeki operasyonlarını durdurmuştu.

Ülke ayrıca kriptonun yasa dışı amaçlarla kullanılmamasını sağlamaya da hevesli ve İsrail Savunma Bakanı terörist gruplarla ilgili 12 kripto hesabına el koydu. Bu nedenle, kripto hizmetleri sunmak isteyen herhangi bir banka veya şirket, düzenlemelere uyduklarından emin olmak zorunda kalacak.

Bankalar kripto hizmetleri sunmaya ve yenilik yapmaya hevesli

Bank Leumi’nin kripto ticaretine izin verme kararı, dünya çapında aynı şeyi yapan belirli sayıda bankayı takip ediyor. Avustralyalı Commonwealth Bank Kasım 2021’de platformunda kripto ticareti yapmasına izin vereceğini duyurdu.

Bankalar, platformlarında kripto ile ilgili özelliklere izin verme fikrine yavaş yavaş geldiler. Uzun bir süre çekindiler, hatta bazıları piyasayı eleştirecek kadar ileri gitti ve kriptolara “moda” dedi. Şimdi, hem küçük bankalar hem de kurumsal olanlar kriptoya geçiyor.

Kurumlar, merkezsiz teknolojinin sunduğu faydaları kaçırmak istemiyorlar. Ayrıca, Coinbase ve Robinhood gibi daha yeni platformlar, onları yenilik yapmaya ve ayak uydurmaya zorlamış gibi görünüyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin