İngiltere Merkez Bankası, yükselen kripto piyasasına karşı uyarıda bulundu!
İngiltere Merkez Bankası, yükselen kripto piyasasına karşı uyarıda bulundu!

İngiltere Merkez Bankası, yükselen kripto piyasasına karşı uyarıda bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İngiltere Merkez Bankası’na göre, kripto varlıkları İngiltere’nin finansal istikrarı için riskli. Banka ayrıca küresel kripto ekosistemindeki son gelişmelere de dikkat çekti. İngiltere Merkez Bankası (BOE) kısa süre önce finansal istikrar raporunu yayınladı ve büyüyen kripto piyasasıyla ilişkili riskleri özetledi. BOE, kripto varlıklarının şu anda Birleşik Krallık’ın finansal istikrarı için sınırlı riskler oluşturduğunu belirtti.

Dijital piyasa şu anda Kasım 2021’deki son zirvelerden yaklaşık 800 milyar dolar düşüşle 2.2 trilyon dolardan fazla bir değere sahip. Düzeltmeye rağmen, dijital para birimlerinin genel piyasa değeri 2021’in ilk 11 ayında %200’ün üzerinde artış yaşadı.

BOE, dijital para birimlerinin geleceği ile ilgili olarak, hızlı büyümesinin finansal sistem için daha fazla sorun yaratacağını vurguladı. İngiltere Merkez Bankası’na göre, Mali Politika Komitesi, İngiltere’nin finansal sisteminin istikrarını korumak için çalışıyor.

“Kripto para birimleri ile ilgili piyasalar ve faaliyetler hızla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Varlıklar şu anda İngiltere finansal istikrarı için doğrudan risk oluşturuyor. Ancak, mevcut hızlarında büyümeye devam ederlerse birtakım finansal istikrar riskleri sunacaklar” 

Andrew Bailey, kripto para birimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, son birkaç ayda Bitcoin ve diğer dijital para birimleri hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Cambridge Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen yakın tarihli bir etkinlikte Bailey, El Salvador’un Bitcoin‘i ülkede yasal ihale olarak kabul etmesiyle ilgili endişelerinden bahsetti.

“Bir ülkenin onu ulusal para birimi olarak seçmesi beni endişelendiriyor. Beni en çok endişelendiren şey, El Salvador vatandaşları sahip oldukları para biriminin doğasını ve oynaklığını anlıyor mu?” 

Son olarak, piyasa değeri son 24 saatte 100 milyar dolardan fazla düştü. Bitcoin, değerinin yaklaşık %5’ini kaybetti.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin