IMF'ten dikkat çeken dijital para açıklaması geldi!
IMF'ten dikkat çeken dijital para açıklaması geldi!

IMF’ten dikkat çeken dijital para açıklaması geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Uluslararası Para Fonu’ndan bir temsilci, Marshall Adaları’nın dijital para biriminin şu anda adaların finansal istikrarı için bir risk oluşturacağını söyledi.

IMF temsilcisi Yong Sarah Zhou, Mart ayında yapılan bir istişarenin ardından, Marshall Adaları’nın SOV olarak adlandırılan dijital bağımsız para biriminin çıkarılmasının, “finansal bütünlüğün yanı sıra makroekonomik ve finansal istikrar için riskler artıracağını” söyledi. Zhou’ya göre, Marshall Adaları Cumhuriyeti’nin COVID-19’u kontrol altına almak için aldığı önlemler “hızlı ve güçlü” olabilir, ancak aynı zamanda yerel ekonomiyi de zorladı.

Zhou, şöyle konuştu:

”SOV ihracı, RMI’nin ABD doları ile ilgili son bankacılık ilişkisini tehlikeye atabilir. Bu, kara para aklamanın önlenmesi ve terörizm risklerinin finansmanı ile mücadele (SOV ile ilgili olanlar dahil) ile birleştiğinde, dış yardımı ve diğer önemli finansal akışları kesintiye uğratabilir ve bu da ekonomide önemli bir sürüklenmeye neden olabilir.”

“SOV ihraçlarının potansiyel maliyetinin beklenen faydalardan büyük olasılıkla ağır basacağı” göz önüne alındığında, halihazırda mevcut olan SOV’ye yönelik “ihtiyatlı yaklaşımın” garanti edildiğini de sözlerine ekledi. IMF temsilcisine göre, RMI’nin gayri safi yurtiçi hasılası, FY2020’de %3’ten fazla düştü ve 2022’de yerel ekonomide olası bir toparlanma ile bu mali yılda %1,5 daha düşmesi bekleniyor.

“RMI’nın yasal, düzenleyici ve kurumsal çerçevesi henüz SOV düzenlemesine uyum sağlamaya ve ilgili riskleri yönetmeye hazır değil.”

Hükümet yetkilileri ilk olarak RMI’nin 2018’de ABD doları ile birlikte yasal ödeme aracı olarak kullanılabilecek bir dijital para birimi yaratmayı araştıracağını duyurdu. Marshall Adaları egemen bir devlet olsa da, aynı zamanda ABD ile ilişkili bir devlet. Haziran ayında, adaların bir kripto para danışmanı, RMI’nin daha sonra SOV’ye dönüştürülebilecek bir token olan “preSOV” için 18 aylık bir test aşaması yürüttüğünü söyledi.

Merkez bankası dijital para birimleri, bazı ada ülkelerinde başarılar elde etti. Örneğin Bahamalar, 700’den fazla adadan oluşan takımadalar ülkesine daha fazla finansal katılım sağlamak amacıyla Ekim ayında Sand Dollar dijital para birimini piyasaya sürdü.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin