Luna 2 ile ilgili şok karar: Hintli kripto sahipleri 1-0 yenik başlıyor!

IMF, kripto risklerini yeniden gündeme taşıdı: Hindistan örneği ile açıklama geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Uluslararası Para Fonu (IMF) Genel Müdürü Kristalina Georgieva, Hindistan’ın “dijital para birimlerinin ön saflarında yer alan bir ülke” olduğunu vurguladı. Ayrıca genel müdür, “Hint halkı ve işletmeleri için kripto varlıklarından kaynaklanan riskin azaltılmasını nasıl ele aldığını” söyledi. 

Uluslararası Para Fonu (IMF) Genel Müdürü Kristalina Georgieva, kripto düzenlemesini görüşmek üzere Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman ile bir araya geldi. İkili geleceğin dünyasında yer alması muhtemel olan para birimlerini tartıştı.

IMF Başkanı’nın Hindistan kripto politikası üzerine yorumları

Uluslararası Para Fonu Genel Müdürü Kristalina Georgieva, Çarşamba günü düzenlediği IMF basın toplantısında Hindistan hükümetinin kripto para birimine yaklaşımını övdü. IMF başkanı, “Hindistan’ın en savunmasız olanların çıkarlarını korumak için küresel ekonomik durumu iyileştirmede nasıl bir rol oynayabileceği” konusundaki bir soruya yanıt olarak, “Hindistan zaten çok önemli bir uluslararası rol oynuyor” diyerek şunları ekledi:

“Dijital para birimlerinin, özellikle merkez bankası dijital para biriminin ön saflarında yer alan ve Hint halkı ve işletmeleri için kripto varlıklarından kaynaklanan riskin azaltılmasını nasıl ele aldığı bir ülkedir.”

Hindistan Maliye Bakanlığı yetkililerinin, hükümet kripto varlıklarının nasıl ele alınacağı üzerinde çalışırken, kripto politikaları konusunda IMF ve Dünya Bankası ile görüştüğünü bildirdi.

Hindistan hükümeti, 1 Nisan’da zarar mahsuplarına veya kesintilerine izin vermeden kripto para birimi gelirlerini %30 oranında vergilendirmeye başladı. Kripto ticaret hacimleri daha sonra ülke genelindeki borsalarda düştü. Kaynakta indirilen %1’lik bir vergi (TDS) ise yakında yürürlüğe girecek.

Hindistan Maliye Bakanı IMF toplantısında kriptoyu tartıştı

Bakan, geçen hafta IMF toplantısında kripto para riskleriyle ilgili endişelerini dile getirdi. Maliye Bakanı,

“Bence tüm ülkeler için en büyük risk, kara para aklama yönü ve terörü finanse etmek için kullanılan para birimi yönü olacak.”

Düzenlemenin anahtar olduğunu vurgulayan Sitharaman, şunları anlattı:

“Teknolojiyi kullanan düzenleme, o kadar usta olmalı ki, eğrinin gerisinde kalmamalı. Ancak en üstte olduğundan emin olunmalı.”

Hindistan Maliye Bakanı, bir ülkenin bunu tek başına yapmasının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi. Mali Müşavir ve IMF Para ve Sermaye Piyasaları Departmanı Direktörü Tobias Adrian, geçen hafta Hindistan için “Kripto varlıklarının düzenlenmesi kesinlikle gündemin üst sıralarında” dedi.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin