Hindistan kripto gelirlerine vergi getirdi! İşte ayrıntılar
Hindistan kripto gelirlerine vergi getirdi! İşte ayrıntılar

Hindistan kripto gelirlerine vergi getirdi! İşte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman bugün erken saatlerd bütçe oturumuyla ilgili konuşma yaptı. Kripto ticaretinden elde edilen kârların %30 vergi alacağını duyurdu. Maliye Bakanı şu ifadeleri kullandı:

“Sanal dijital varlıklarda işlemlerde olağanüstü bir artış oldu. Bu işlemlerin büyüklüğü ve sıklığı, belirli bir vergi rejimi sağlanmasını zorunlu kılmıştır.”

Pandemiden sonra, Hindistan‘ın kripto yatırım topluluğu, yerel yatırımcıların piyasaya milyarlarca dolar koymasıyla birlikte hızla büyüdü. Ayrıca, kripto piyasasının geçen yıl rekor seviyelere ulaşmasıyla birlikte, yerel Hint borsalarındaki ticaret faaliyeti de önemli ölçüde artış gösterdi.

Reuters, endüstri tahminlerine göre şu anda Hindistan’da 15 ile 20 milyon kripto yatırımcısı olduğunu bildirdi. Hintli yatırımcıların toplu kripto varlıkları yaklaşık 400 milyar INR veya 5.37 milyar dolar civar değere sahip.

Hindistan Maliye Bakanı kripto ticaretinden elde edilen kârlar üzerinde ağır vvergi kararı alırken kayıpların başka herhangi bir gelirle dengelenemeyeceğini söyledi.

Kripto vergi kararına halk tepki gösterdi!

Hindistan’ın Dijital Rupi’yi duyurması ve kripto vergilerinin getirilmesi kararına yatırımcıların mutlak yasak korkusu olmadan kripto piyasasına katılımlarında bir engel olmayacağı anlamı taşıyor. Bu, daha fazla likiditeye ve Hintli yatırımcıların artışına yol açabilir.

Ancak bu %30’luk vergi, yatırımcılar için de caydırıcı etkiye sahip olabilir. Kripto kârlarına vergi koymak, hükümetin yatırımcılar arasında kripto yatırımını teşvik etmeye istekli olmadığını da gösteriyor. Bununla birlikte, WazirX CEO’su Nischal Shetty, bunu pozitif kripto düzenlemelerine yönelik başka bir adım olarak değerlendiriyor.

Önümüzdeki mali yılda Hindistan’da kripto konusunda daha fazla düzenleyici netlik görebiliriz. Bununla birlikte, hükümetin kripto varlık sınıfını tanımaya istekli olduğu oldukça net. Bu nedenle, bu yıl Hintli yatırımcılardan daha fazla katılım gerçekleşebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin