Kripto Para Haber – Türkiye’de ekonomi 2021 yılından bu yana istenildiği kadar iyi değil. Dünyanın genelinde yaşanılan pek çok sıkıntı ve problem ülkemizde de oluyor. Enflasyon, stokçuluk, üretim ve daha birçok argüman ekonomiye pranga vuruyor. Türk yatırımcıları ise bu süreçte alternatif yatırım araçlarına yöneliyor.
Türk lirası o kadar değişken hale geldi ki, Türkler yerel para birimini daha da riskli bir itibara tercih ediyor. Yani Türk yatırımcıları kripto piyasasında boy gösteriyor. Aslına baktığımızda Türk lirasındaki oynaklık ile dijital varlıklar arasında pek fark yok. Oynaklık gün içinde ciddi bir değişiklik gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaşanılan bu duruma son olarak el atmıştı. Mevduat sistemine geçerek doların gidişine dur denildi.
Türkiye’nin mevcut durumu dünya basınında geniş yankı buluyor. Son olarak The Wall Street Journal, Türkiye’de yaşanılan ekonomik sıkıntıları ele aldı. Haberde, Türk yatırımcılarının alternatif olarak Bitcoin ve Tether’e kaydıklarını dile getirdi.
Türk yatırımcıları mevcut durumu korumak istiyor
Ülkemizde yaşayan vatandaşların aslında tek kaygısı paralarının erimesi. Bu yüzden değerli varlıklara yatırarak dolar ve enflasyon karşısında ezilmek istemiyor. Kripto varlıklar bu yüzden yatırımcılar için bir alternatif.
Blockchain analitik firması Chainalysis’e göre, 2021’in son çeyreğinde lira dolar karşısında değer kaybederken, lira kullanan kripto para ticaret hacimleri üç borsada günde ortalama 1.8 milyar dolara çıktı.
Haberin detayında Türklerin Tether’i fazlasıyla kullandığına yer verildi. Stablecoin olmasından dolayı yatırımcılar tarafından rağbet gördü. Bankaların uyguladığı dolar, alış-satış makas aralığından dolayı da Tether iyi bir alternatif oldu. Dolar ve Euro’dan sonra işlemlerde en çok kullanılan varlık Tether olarak dikkat çekti.
Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.