featured
ripple

Ripple, Bitcoin’den Daha Güvenli Olacak

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ripple, üç aşamalı yeni bir strateji açıkladı. Ripple’in teknoloji şefi Stefan Thomas, Ripple’in blok zinciri olan Ripple Consensus Ledger (RCL) ürününü Bitcoin’den daha güvenli, etkili ve merkezi olmayan hale getirmeye yönelik üç noktalı bir strateji duyurdu.

Elde etmeyi hedeflediğimiz kilit bir kriter, Bitcoin’den daha ademi merkeziyetçi olmaktır. Bitcoin, yazma anında yalnızca beş madencilik havuzu tarafından% 51 kontrol edilmektedir. Bu, birlikte çalışan en büyük beş havuzun% 51’lik bir saldırıya ve ters işlemlere (iki kat harcama) sahip olabileceği anlamına gelir. Ethereum için bu sayı daha da düşük: transfer için sadece üç havuz gerekiyor.

2012’de oluşturulan RCL, bankalara ve ödeme sağlayıcılarına sınır ötesi ödemeleri işleme koymak için tasarlanmış, Bitcoin’in aksine kurumsal kullanıma hazır halka açık bir blok zincir olarak geliştirildi . Ripple’ın işlem gördüğü coin alım-satım platformlarındaki XRP’si de aynı zamanda RCL Blok Zincirini kullanıyor.

Ripple, yayınlanmasından bu yana Kripto Para sektöründe eleştiriliyor. En yaygın eleştri ise, merkezi bir ağ olarak görülmesi.

Stefan Thomas’a, Ripple Blokchain’i merkezden uzaklaştırılması, ‘başlangıçta’ başlayan bir süreçti. Ancak şimdiye kadar “Süreci kasıtlı olarak başlatmadık ve sürekli ilerleme kaydettik” dedi.

Adem-i merkezileşme yolunda artık önceliği vardır, çünkü dünya genelindeki bankalarda ve ödeme sağlayıcılarında daha fazla müşteride Ripple var, böylelikle doğrulayıcı düğümleri çeşitlendirerek daha sağlam ve esnek bir blok zincir oluşturması gerektiğinin altını çiziyor.

reklam

Ripple stratejisi üç temel adımdan oluşuyor, 

Birincisi, Ripple’in blok zincirindeki doğrulayıcı düğümlerini çeşitlendirmek. Thomas, “Bugün, RCL’nin 25 doğrulama düğümü var, ancak önerilen doğrulama operatörlerinin listesini genişletip çeşitlendirmek bizim için bir öncelik” dedi. Nihai hedef, birden fazla coğrafi konum ve yazılım platformu arasında düğümlerin çeşitlendirilmesiyle, tek bir noktadan noktaya atma riskini daha da azaltmaktır.

İkincisi, Ripple, onaylanmış doğrulayıcıları ağa dahil edecek. Mevcut 25 düğüm grubuna katılan yeni doğrulayıcıları izleyerek “konsensüs anlaşma oranı, çalışma süresi, kimliğin doğrulanması ve kamu teyidi” konusundaki performanslarını kontrol edecek.

Üçüncü strateji ise, Ripple, Benzersiz Düğüm Listelerine onaylanmış doğrulayıcılar ekleyecektir. Bir UNL, Ripple tarafından işletilen ‘güvenilir’ doğrulama düğümleri olarak görülen işlem doğrulayıcı düğümlerinin bir listesidir. Şirketin planı, kontrol eden düğümleri aşamalı olarak kaldırmak ve hiçbir onaylayıcı düğüm doğrulayıcı ile değiştirmeden, tek bir operatör blok zincirindeki güvenilir düğümlerin çoğunu kontrol edene kadar.

Thomas’ın açıklamasına göre, “Önümüzdeki 18 ay boyunca, yukarıda belirtilen objektif kriterleri karşılayan onaylanmış her iki onaylanmış üçüncü parti için, herhangi bir varlık RCL’de güvenilir düğümlerin çoğunluğunu işletene kadar Ripple tarafından işletilen bir onaylama düğümünü kaldıracağız, ”

Thomas,

Bitcoin’i eşleştirmek için RCL’nin sadece 16 güvenilir doğrulayıcıya ihtiyacı olacaktır. Bu sayı arttıkça tolere edilebilir hata sayısı da artar. Başka bir değişle, RCL sadece tanınmakla kalmayacak, diğer halka açık blok zincirlerin üzerinde bir yere çıkacak.

Ripple’ın yöneticisi, Ripple’ın Bitcoinden daha üst bir seviyeye geldiğini iddia ediyor. Thomas, ‘iyi’ seçildikleri için Ripple doğrulayıcılarının kötü niyetli veya saldırı olasılığı daha az olduğunu öne sürdü. Bitcoin doğrulayıcılarının aksine, çalışma belgeleri (PoW) madenciliği temel alınarak seçilir.

Thomas, “Bitcoin, doğrulayıcıları yalnızca madencilik gücüne dayalı olarak seçiyor ve bu da aslında güvenliği azaltıyor” diye yazdı Thomas. “Güvenlik önlemleri paraya mal olur, ancak madencilik hızını artırmaz.”

Bu yılın başlarında Ripple, işlem hızı süresinde, dünyanın en büyük ödeme yöntemi olan Visa’nın hızı olan 3.7 saniyelik hıza ulaştığı iddiasında bulundu.



E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir