Ethereum'u uçuran güncelleme bu altcoin'e de geliyor
Ethereum'u uçuran güncelleme bu altcoin'e de geliyor

Ethereum’u roketleyen güncelleme bu altcoin’e de geliyor! Büyük gün belli oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Önde gelen Ethereum katman-2 ölçekleme çözümü Polygon, çok beklenen Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP) 1559 yükseltmesinin önümüzdeki hafta ana ağda yayınlanacağını duyurdu.

Polygon için büyük gün belli oldu

Hindistan merkezli proje, Çarşamba günü yapılan resmi duyuruda, MATIC’in yakılmasını başlatacak olan yükseltmenin 18 Ocak 2022 TSİ 11.00’de ana ağda yayınlanması planlandığını belirtti.

Londra hardfork olarak bilinen EIP-1559 yükseltmesi, Ethereum ağı üzerinde ücret piyasasının çalışma şeklini tamamen kökten değiştiriyor. Ücret hesaplamanın ana mekanizması olan ilk fiyat açık artırmasını ortadan kaldırır ve madencilere ödenmek yerine yakılan ayrı bir taban ücret sunar.

Bu değişiklik, talep ve arz güçleri tarafından yönetilen işlem ücretlerini düşürmese de, kullanıcıların maliyetleri daha iyi tahmin etmelerine ve fazla ödeme yapan kullanıcı sayısını azaltmalarına olanak tanıyor.

Bu değişikliklerin yerel token (MATIC) sahipleri, doğrulayıcılar ve yetki verenler, merkezsiz uygulama (dApp) geliştiricileri ve kullanıcıları dahil olmak üzere tüm Polygon paydaşları için geniş kapsamlı etkileri olacak.

MATIC’in 10 milyar tokenlik sabit bir arzı olduğundan, mevcut token sayısındaki herhangi bir azalma, varlık üzerinde deflasyonist bir etkiye sahip olacak.

Projenin çekirdek ekibi her yıl tokenin toplam arzının %0,27’sinin yakılacağını, bunun da yaklaşık 27 milyon MATIC’e denk geleceği edeceği sonucuna vardığını belirtti.

Ağdaki dApp kullanıcıları için, EIP-1559 yükseltmesi, daha düşük ücretlerden yararlanma avantajlarını daha da artıracak. Ancak daha az MATIC tokeni mevcut olacak. Öte yandan geliştiriciler, tüm Ethereum araçları sorunsuz bir şekilde çalışacağı ve minimum olumsuz etkilerle karşılaşacağı için destek alacak.

Deflasyonist baskı tüm paydaşlara fayda sağlayacak, çünkü Polygon ağındaki işlemleri işlemenin ödülleri MATIC ile veriliyor.

Ek olarak, blok dolduğunda taban ücret otomatik olarak arttığından, değişiklikler daha az spam işlemi ve daha az ağ tıkanıklığı ile sonuçlanacak.

Bu arada, Polygon kısa süre önce 24 milyar dolarlık MATIC’i tehlikeye atacak bir hatayı tespit etti ve düzeltti.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin