Ethereum ağındaki USDC arzı Tether'i geçti! Dengeler değişiyor...
Ethereum ağındaki USDC arzı Tether'i geçti! Dengeler değişiyor...

Ethereum ağındaki USDC arzı Tether’i geçti! Dengeler değişiyor…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tartışmalı stabil coin Tether (USDT) piyasa lideri olmaya devam etse de USD Coin (USDC) yavaş yavaş payını tüketiyor. USDC, Ethereum ağındaki toplam arz açısından USDT’yi geçti, yani Ethereum’da Tether’den daha fazla USDC var.

Stabil coin savaşı

Etheruem’deki toplam USDC arzı, artık uzun süredir rakibi olan Tether’den daha fazla. Etherscan’a göre USDC’nin toplam arzı 40.5 milyar dolar, USDT’nin mevcut toplam arzı ise Ethereum blockchainde 39.8 milyar dolar. Bununla birlikte, transferler açısından, Tether burada açık bir kazanan gibi görünüyor. En son istatistikler, Tether’in toplam 136.7 milyon transfer hacmine sahip olduğunu ve USD Coin’in 33 milyonun biraz üzerinde olduğunu gösteriyor. Bu aslında ERC20 USDT’nin ERC20 USDC’den daha fazla işlem gördüğünü gösteriyordu. Tether, başlangıcından bu yana bir iş oluşturdu. Birkaç stabil coin ortaya çıkmasına rağmen, pazar lideri konumunu sürdürmeye devam ediyor. Bugün bile Tether, dolaşımdaki stabil coin payını elinde tutuyor. Yazım sırasında, piyasa değeri 80 milyar dolardır.

USDC’nin büyümesini ne sürdürüyor?

Tether’in en büyük pazarı Ethereum‘da olsa da, artan ağ ücretleri stabil coin’i diğer ağlara geçmeye zorladı. Birçok kripto yatırımcısı, daha az işlem ücretleri sunan verimli blockchainlere yöneldi. Örneğin, arzın %50’sinden fazlası veya 42 milyar dolardan fazlası Tron ağında. Geri kalanı Omni, EOS, Algorand, Solana, Liquid ve SLP blockchainlerinde yayılıyor. Diğer taraftan, Tron blockchainde dolaşımdaki USD Coin arzı 528 milyon doların üzerinde, toplam piyasa değeri ise 46 milyar dolardır.

Tether hâlâ en popüler ve en çok tercih edilen stabil coin, ancak DeFi genelinde aktivite yoğunlaşmaya devam ettikçe USDC’nin büyümesi de arttı. Buna karşılık, USDT’ye olan talep öncelikle merkezi kripto para birimi değişimi kullanıcıları ve kurumları tarafından destekleniyor. Piyasadaki durgunluk dikkate alındığında USDT’nin talebinin bir düşüş yaşaması şaşırtıcı.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin