Ethereum potansiyel bir ralliye kapı açabilir mi?

Ethereum 2.0’un çıkışı ve yatırımcıların tutumu: Ethereum Değerlendirmesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum (ETH) yatırımcılarının dikkatle takip ettiği bir gelişme olan Şangay güncellemesi etrafındaki heyecanın aksine, yatırımcı ilgisinin sınırlı olduğu fark edilmiştir. Ancak, basın zamanında, ağın gelişimi için önemli bir faaliyet olan bazı hazırlıklar desteklenmiştir.

Glassnode’un 9 Nisan tarihli verilerine göre, Ethereum 2.0 mevduat sözleşmelerinde kilitli olan likidite miktarı yalnızca artmakla kalmıyor, aynı zamanda yeni bir ATH (tüm zamanların en yüksek seviyesi) seviyesinde bulunuyor. Bu tür bir gözlem genellikle piyasada daha fazla güvenle ilişkilendirilir ve aynı zamanda büyük bir gelişmeyle de uyumludur.

Ethereum

ETH 2.0 mevduat sözleşmelerindeki büyümenin zamanlaması, muhtemelen Şangay yükseltmesi için geri sayımdan büyük ölçüde etkilenmiştir. Bunun olası bir nedeni, ETH sahiplerinin pasif ödüller kazanmak için ETH’lerini stake tesislerinde kilitliyor olmalarıdır. Ancak, bu büyümenin yükseltme sırasında ve sonrasında alım satım faaliyetlerinin artacağı beklentisiyle gerçekleştiği konusunda kesin bir kanıt yok.

Son verilere göre, ETH’nin günlük aktif adresleri azalıyor ve son yedi günün en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Bu daha düşük işlem hacmine ve dolayısıyla daha düşük gaz ücretlerine işaret ediyor. Bu nedenle, ETH gas ücretlerinin son dört haftanın en düşük seviyesinde olması şaşırtıcı değildir.

Son verilere göre, ETH 2.0 mevduat sözleşmelerindeki artışa rağmen düşük gaz ücretleri, düşük işlemlerle desteklenen organik büyüme eksikliğine işaret edebilir. Bu durum, ETH’ye olan talebin düşük olduğunu gösteriyor olabilir. Normal şartlarda, ağ büyümesi ve kullanımı arttıkça, ağ katılımcıları daha yüksek gaz ücretlerini ödemeye istekli olurlar ve bu da daha yüksek gaz ücretlerine neden olur.

Aktif para yatırma işlemleri de son birkaç gün içinde yavaşladı ve Ethereum ağı, son yedi günde negatif büyüme yaşadı. Ağ büyüme metriği, basın saatine göre son 24 saat içinde haftalık bazda en düşük seviyeye geriledi. Bu da ETH’ye olan talebin düşük olduğunu ve ağın organik olarak büyümediğini gösteriyor.

ETH 2.0 Coşkusu Engellendi

ETH 2.0 mevduatlarındaki artışa rağmen azalan ağ etkinliği, ETH’nin fiyat performansını etkiledi ve haftanın sonunda net kazançlar yerine kayıplarla kapatmasına sebep oldu. Haftanın başında güçlü bir yükseliş performansı sergiledi ve fiyatı 2000$ seviyesine yaklaştırdı. Ancak, haftanın ortasında %5,6’lık bir düzeltmeyle 1838$ seviyesine geriledi. Bu gerileme, perakende alıcıların birçoğunun tuzağa düşmesine neden oldu.

Haftanın başındaki ralliyi körükleyen bazı heyecanlar vardı, ancak ikinci yarı düşük talep durumunu ortaya çıkardı. Bu durum, ETH 2.0 mevduatlarındaki artışa rağmen azalan ağ etkinliği ile de uyumluydu. Bu, ETH’nin fiyatının organik büyümeden yoksun olduğunu ve talebin düşük olduğunu gösteriyor olabilir.

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin