featured

Solana, büyük bir borsanın daha dikkatini çekti: NFT maliyetini azaltacak son teknolojisi nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana staking’i artık Singapur merkezli bir kripto para borsası Crypto.com tarafından destekleniyor. Bu, “zincir üstü staking” olarak adlandırılan bir süreç aracılığıyla ödüller oluşturmak için blockchain’in Proof-of-Stake platformunu kullanır.

Solana

Duyuru, Crypto.com’un resmi Twitter hesabı üzerinden yapıldı. Solana kullanıcıları %5’e varan APR ile ödül kazanabilecekler. Mart ayı sonlarında Coinbase, Solana da dahil olmak üzere dört kripto para birimi için zincir üstü staking’e geçiş yaptığını duyurdu.

Staking ödüllerine göre Solana, 7,956,072,148 dolarlık piyasa değeri ile Ethereum’dan sonra ikinci en büyük staking ağı konumunda. Solana’nın stake oranı %72,55’tir. Son yedi gündeki stake edenlerin sayısı şu anda 588,976’dır.

SOL bu yazıyı yazarken 20,19 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 24 saat içinde %0,41 oranında bir yükseliş kaydettiği anlamına gelmektedir. SOL, 7,83 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük onuncu kripto para birimi olarak yer alıyor.

Solana yeni teknolojisini duyurdu

Solana, kullanıcı öncelikli Web3 projelerini oluşturmada daha düşük maliyet sağlayacak olan yeni tanıtılan bir “state compression” ile merkezi olmayan uygulamaların milyonlarca kullanıcıya ölçeklenmesini sağlama vizyonunu benimsiyor.

Solana bir blog yazısında son teknolojisinin, verileri doğrudan zincir üzerinde depolamanın yeni bir yolunu temsil ettiğini ve maliyetleri ölçek büyüklüklerine göre azalttığını belirtti.

“State compression” tarafından kullanılan sıkıştırma dostu veri yapısı, geliştiricilerin küçük bir veri parçasını zincir üzerinde depolamasına ve doğrudan Solana defterinde güncelleme yapmasına olanak tanıyarak veri depolama maliyetlerini önemli ölçüde azaltır.

Yeni bir tweet’e göre, Helium ağı da bu özelliği NFT’ler için kullanmaya başlayacak.

U.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin