featured

Eski SEC başkanı, kripto para piyasası hakkında iyimser konuştu: Finansal sistemi iyileştirebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – SEC’in eski başkanı olan Jay Clayton, kripto para endüstrisine nüfuz eden mevcut kaos ve çöküşlerin ortasında bile, kripto paraların geleneksel finanstaki gelişmelere hâlâ katkıda bulunabileceğini söylüyor.

kripto para SEC

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eski başkanı Jay Clayton, beklenmedik bir müttefik buldu. Kripto para birimleri, art arda gelen büyük borsa çöküşleri nedeniyle düşüş yaşarken Clayton, yakın zamanda bir röportajda “dağıtılmış defter teknolojisi vaadinin dikkate değer” olduğunu belirtti.

Clayton, bu sözlerinin üzerine oldukça olumsuz bir baskı ile karşı karşıya kaldı. Wall Street Journal’da yayınlanan blockchain yanlısı bir makalesi de birkaç yorumcu tarafından kötülendi.

Değişen fikirler

Tarih bize eski SEC başkanının geçmişte kripto piyasasına karşı pek de nazik olmadığını gösteriyor. Tıpkı şu anki SEC başkanı Gary Gensler gibi, Clayton da borsada işlem gören fonları (ETF’ler) onaylamayı reddetti. Ayrıca SEC, Ripple Labs’ı menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle mahkemeye ilk olarak onun görev zamanında verdi.

SEC Gensler’i Destekliyor

Business Insider’daki bir makaleye göre Jay Clayton, tüm kripto aracılarının halihazırda yürürlükte olan kurallardan hareketle düzenlenebileceğine inandığı için Gensler’i desteklediği de kaydedildi.

Buna ek olarak, SEC’in ticari menkul kıymetler olarak görülen kripto platformlarına “şiddetli bir şekilde baskı yapması” ve buna devam etmesi gerektiği görüşünde.

Clayton artık kripto yanlısı mı?

Peki Jay Clayton neden şu anda kriptodan bahsediyor?

2020’de görevden ayrıldığından beri Clayton, kripto endüstrisinde bir dizi rol üstlendi. Bu nedenle, artık endüstri hakkında oldukça fazla bilgiye sahip olduğu söylenebilir.

Şu anda kripto şirketleriyle işi olan bir hukuk firması olan Sullivan & Cromwell’in kıdemli politika danışmanıdır. Kripto altyapı sağlayıcısı Fireblocks’un yönetim kurulunda yer alıyor ve One River Digital Asset Management’ta ve ayrıca blockchain yatırımcısı olan Apollo Global Management’ta danışmanlık rolleri var.

CryptoDaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin