Elon Musk Twitter'ı satın almaktan neden vazgeçti?
Elon Musk Twitter'ı satın almaktan neden vazgeçti?

Elon Musk Twitter’ı satın almaktan neden vazgeçti?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Milyarder Elon Musk, Twitter’ı satın alma anlaşmasından çekilmeyi planlıyor. Musk, Twitter’ı botlar ve spam hesaplarıyla ilgili yanlış veriler sağlamakla suçluyor. Elon Musk’ın bu kararı kripto endüstrisini etkileyecek.

Twitter, anlaşmayı uygulamak için yasal işlem başlatmayı planladığını açıkladı. Tesla CEO’su Elon Musk, beklenmedik bir olayda 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını iptal etme planını açıklayarak iş dünyasını şok etti. Haber, Twitter yönetim kuruluna gönderilen bir mektupla iletildi. Özetle, dünyanın en zengin adamı, Twitter’ın spam ve sahte hesaplar hakkında bilgi eksikliğinden dolayı bu kararı aldı.

Elon Musk, Twitter devralma anlaşmasını iptal etmeyi planlıyor

Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolarlık satın alma işleminden vazgeçti. Twitter’ın anlaşmadaki birkaç maddeyi ihlal ettiğini açıkladı. Twitter’ın Hukuk görevlisi Vijaya Gadde’ye gönderilen mektuba göre Elon Musk, anlaşmanın kendisine düşen kısmını gerekçelerle birlikte geri çekiyor.

Elon Musk, Twitter’ın anlaşmadaki birçok maddeyi ihlal ettiğini iddia ederek birleşme anlaşmasının feshine ışık tuttu. Twitter, ağının spam ve sahte hesapları hakkında yeterli veri sağlayamadığı için geri çekildiğini söyledi.

Elon Musk daha önce kripto dostu sosyal medya ağını hisse başına 54,20 dolar yani yaklaşık 44 milyar dolar karşılığında satın almayı kabul etmişti. Twitter yönetim kurulu seçimden memnun kaldı. Twitter’ı yeniden özel bir şirkete dönüştürecek bir anlaşma lehinde oybirliğiyle oy kullandılar.

Elon Musk, Nisan ayında 44 milyar dolarlık teklifi kabul edilirse tüm spam ve dolandırıcı bot hesaplarını Twitter’dan sileceğini söyledi. Sosyal medya ağını geliştirmeye yönelik genel stratejisi, tweet’leri değiştirme ve önceki değişiklikleri görme gibi yeni işlevlerin tanıtılmasını içeriyordu.

Elon Musk’ın Avukatı Mike Ringler tarafından yayınlanan mektupta Twitter’ın birleşme sözleşmesinin iki bölümünü (Bölüm 6.4 ve 6.11) ihlal ettiğini iddia ediyor. Şikayet, 6 Haziran tarihinden bu yana Twitter’ın ihlalden haberdar olduğunu ve “Birleşme Sözleşmesi kapsamında Twitter’a tanınan tüm iyileştirme süresinin artık sona erdiğini” belirtiyor.

Ancak Twitter yönetim kurulu, Elon Musk’ın sözleşmeyi feshetme ve anlaşmadan çekilme kararına sert tepki verdi. Twitter Başkanı Bret Taylor, bir tweet’te, kurulun anlaşmaya varılan ücret üzerinden işlemi tamamlamak istediğini ve gerekirse yasal işlem başlatacağını yazdı.

Elon Musk’ın son kararının kripto endüstrisi üzerindeki etkisi nedir?

Kripto piyasası Twitter’ın satın alınmasında önemli rol oynadı. Kripto yatırımcısı olan Elon Musk, Twitter’a yatırım yaparak kripto ekosistemini önemli ölçüde geliştirdi. Projenin iptali, ABD SEC ve FTC’nin Musk’ın sosyal ağın sahipliğini araştırdığına dair raporların ortasında geldi.

Bu durum milyarderin 19 ünlü yatırımcıdan satın alma için destek kazanmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti. Bu yatırımcılar arasında Sequoia Capital, Andreessen Horowitz ve Binance gibi kripto bölümleri yer alıyor. Özellikle birleşme, Dogecoin’in fiyat dalgalanmalarını da etkiledi.

Ortaklık duyurusu, son haftalarda Dogecoin’in fiyat artışı için önemli bir neden oldu.

Dogecoin dün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,07301 dolardan 0,06949 dolar seviyesine geldi. Twitter ortaklığının iptal edilmesinin diğer kripto para birimleri üzerinde büyük etkisi oldu. Cuma günü, Twitter hisselerinde satış sonrası işlemler düştü.

Finansal piyasalarla ilgili haberler dün sabah kripto para birimleri için olumlu bir sinyal gönderdi. Bugünkü haberler bu toparlanmanın durmasına neden olabilir. Birleşmenin kripto sektörü üzerindeki geniş sonuçlarının ne olduğunu söylemek için henüz çok erken. Ne kadar şiddetli olduğu ise henüz belirsizliğini koruyor. Yazma sırasında, kripto piyasa değeri, önceki günün kapanışına göre %0,80 artışla 957.40 milyar dolar.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin