El Salvador Bitcoin
El Salvador Bitcoin

El Salvador, Bitcoin’den ne kadar zarar etti? Plan suya mı düştü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’i yasal para birimi olarak benimseyen ilk ülke El Salvador, BTC yatırımlarındaki yüzde 23 düşüşle kabaca 20 milyon dolar değerinde kayba uğradı.

El Salvador’un Bitcoin yatırımlarının başlamasından bu yana yarım yıldan az bir süre geçti. Şimdiye kadar, en azından kripto para birimine yaptığı yatırımlar açısından, küçük Orta Amerika ulusunun umduğu kadar iyi gitmiyor.

El Salvador’un tarihi Bitcoin girişimi

El Salvador ve başkanı Nayib Bukele’nin geçen Haziran ayında ülkenin BTC’yi yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olarak tarih yazacağını duyurmasıyla dünyayı şok ettiğini söylemek yanlış olmaz.

Üç ay sonra, El Salvador alımlarına devam etti ve IMF ve İngiltere Bankası gibi küresel finans kuruluşlarının olumsuz ilgisini çeken yasayı oyladı.

Bukele eleştiriyi ironik bir şekilde reddetse de, ulus bitcoin ve topluluk ile birkaç kayda değer ilişkiye devam etti. Bunlar arasında BTC odaklı okullar inşa etmek, ülkenin volkanik gücünü kullanarak kripto para madenciliği yapmak ve belki de en önemlisi bir Bitcoin Şehri inşa etme planları vardı.

Tüm bu hareketler arasında ülke, varlığı sık sık satın almaya da başladı. Şimdiye kadar, Bukele tarafından Twitter’da açıklanan dokuz satın alma gerçekleştirdi. En sonuncusu günler önce geldi, 15 milyon dolar değerindeydi.

Bunun öncesinde ülke, BTC zulasına 70.561.800 dolar harcamıştı. Bu, en son nakit sıçramasıyla El Salvador’un yaklaşık 85.600.000 dolar Bitcoin tahsis ettiği anlamına geliyor.

BTC yatırımında yüzde 23 düşüş

Bitcoin gibi oldukça değişken bir varlığa altı aydan kısa bir sürede 85 milyon doların üzerinde harcama yapmak başlı başına riskli. 69.000 dolarlık fiyat zirvesinden önce satın almak ve müteakip %50 geri çekilmeyi deneyimlemek, kesinlikle Bukele’nin yönetimine zor günler getirebilir.

BTC, yukarıda bahsedilen ATH’ye Kasım ayı ortasında ulaştı, ancak sonraki birkaç ay içinde aşağı doğru doğru yola çıktı. En son geri çekilme geçtiğimiz günlerde geldi ve BTC, El Salvador kripto para birimini yasallaştırmasından bu yana en düşük fiyat noktasına ulaşmak için 10.000 dolardan fazla kaybetti.

Şu an itibariyle, Bitcoin son 24 saatte 3.500 dolarlık bir artışın ardından 36.500 dolar civarında işlem görüyor. Yine de, El Salvador’un BTC yatırımında %23’ten fazla düşüş olduğu anlamına geliyor. Bunun nedeni, 1.801 kripto paranın tamamının şu anda 66 milyon doların biraz altında olması.

https://twitter.com/nayibbukele/status/1485649494502875137?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1485649494502875137%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcryptopotato.com%2Fel-salvador-is-down-23-on-its-bitcoin-investments-on-paper%2F

Ancak Bukele, Twitter’da McDonald’s’taki yeni bir pozisyon hakkında şaka yaparken halen kararlı görünüyor. Hatta dün inanmayanlar hakkında daha sert sözler söyledi.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin