Dev kripto borsalarının yeni hedefi Rusya! Düzenlemelerin faydası...
Dev kripto borsalarının yeni hedefi Rusya! Düzenlemelerin faydası...

Dev kripto borsalarının yeni hedefi Rusya! Düzenlemelerin faydası…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Par Haber – Rusya kripto para birimlerini düzenlemeye hazırlanıyor. Bu gelişmenin ardından büyük borsaların korkmadığı, aksine düzenlemelerle çalışmak konusunda hevesli oldukları bildirildi.

Rusya’nın kripto para birimleri üzerindeki duruşu değişiyor

Son aylarda, dünya çapında hükümetler tarafından küresel bir kripto para baskısı yaşandı. Bu yetkililer, özel olarak işletilen ve son derece değişken bir doğaya sahip olan dijital para birimlerinin finansal ve parasal sistemler üzerindeki güçlerini tehlikeye atabileceğinden korkuyor.

Rusya da bu milletlerden biri. Ocak ayında merkez bankası, kendi topraklarında kripto para birimi kullanımını ve madenciliği yasaklamayı önerdi. Yasak, finansal istikrar, tüketici güvenliği ve para politikası egemenliğine yönelik korkulardan kaynaklanıyordu.

Yasak yok

Rus makamları, Ocak ayının sonuna doğru kripto para birimi sınırlamaları çağrısında bulunan bir “yol haritası” hazırladı. Ancak, merkez bankası tarafından talep edildiği gibi, hükümet ticaret ve madenciliğe tam bir yasak getirmeye istekli değil.

Sonunda politikacılar yeni bir yaklaşım seçtiler ve finansal istikrarsızlığa yol açabileceği endişeleri nedeniyle kripto para ticareti ve çok enerji kullanan madenciliği Rus topraklarında kısıtlamayı önerdiler.

Başbakan Yardımcısı Dmitry Chernyshenko’nun bildirilen önerilen karşı planı imzaladığı iddia ediliyor.

Kripto borsaları Rusya’da büyümeye hazır

Rusya’da kripto para düzenlemeleriyle ilgili devam eden yoğun gündemin ardından Kommersant, dünyanın en büyük dijital varlık borsalarından bazılarıyla konuştu. Bu kripto borsaları, müşterilerine hizmet vermeye devam etmek için Rusya’da kalıcı olmaya sıcak bakıyor.

Hükümetin ülkenin kripto alanını düzenleme stratejisi, yabancı tabanlı platformların Rusya’da kalıcı lisanslar almasını da içeriyor. Yol haritası ayrıca kara para aklamayla mücadele ve diğer bazı maddelerle ilgili kuralları da içeriyor. Kripto para borsaları, işlem verilerini Rusya’nın mali düzenleyicisi Rosfinmonitoring ile paylaşmakla yükümlü olacak.

Diyaloğa açıklar

Business gazetesine göre Binance, Rusya’da bir şube kurmaya ve hatta bir tüzel kişilik oluşturmaya hazır olduğunu belirtti. Bir başka önemli kripto para ticaret platformu olan Huobi, Rus düzenleyicilerle “yapıcı ve açık bir diyalog” istediğini söyledi.

Orta vadede, Crypto borsası AAX, bir Rus ofisi açmak için acil bir planı olmadığını söyledi; ancak yasanın geçmesi halinde bu yönde çalışmalara başlayabilir. Borsa yaklaşık 500.000 Rus vatandaşına hizmet veriyor.

Kripto pazarının Rusya’da çok fazla potansiyeli olduğu düşünülüyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin