Coinbase küçültmeye gidiyor! Çalışanlarının %18'ini işten çıkaracak
Coinbase küçültmeye gidiyor! Çalışanlarının %18'ini işten çıkaracak

Coinbase küçültmeye gidiyor! Çalışanlarının %18’ini işten çıkaracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Coinbase şirketin %18 oranında personel çıkarttığını duyurdu. Brian Armstrong şirketin çıkan çalışanlara tazminat ödeyeceğini bildirdi.  Birkaç kripto para firması daha çalışanlarını işten çıkartmaya başladı. Cuma gününden bu yana, kripto para birimi değerleri %14 ila %25 düştü ve Bitcoin fiyatı ise 18 aydan beri ilk kez 25.000 doların altına geriledi.

Coinbase küçültmeye gitti!

Coinbase’in kurucusu ve CEO’su Brian Armstrong şu açıklamayı yaptı:

“Bugün, bu ekonomik kriz sırasında sağlıklı kalmamızı sağlamak için ekibimizin boyutunu yaklaşık %18 oranında küçültme kararı aldık. Aşağıda bu kararı neden verdiğim konusunda size yol göstermek istiyorum, ancak önce buraya nasıl geldiğimizin sorumluluğunu alarak başlamak istiyorum. Ben CEO’yum ve sorumluluk bana ait.”

Kararın nedeninin, meydana gelen hızlı ekonomik değişimler ve şirketin mevcut piyasa koşullarında maliyetini yönetmek istemesi olduğu bildiriliyor. Armstrong’a göre bir başka sebep de şirketin çok hızlı büyümesi olarak gösterildi.

Coinbase’in 2021 yılında toplam 1.250 çalışan bulunduruyordu.  O zamanlar kriptolar yükselişteydi. Büyümeleri göz önüne alındığında (2021’den beri yıllık %200) uygun oranda genişlemek zordu. Armstrong, şirketin tüm çabalarına rağmen fazla işçi alımı gerçekleştirdiğini düşünüyor.

Coinbase, işgücünü azaltan diğer birkaç kripto şirketi gibi küçülme kararı aldı. Benzer şekilde BlockFi, Crypto.com, Gemini ve Rain, bazı çalışanlarını işten çıkarmak için aynı kararı aldı. Artan maliyetler ve durgun talep ile Mayıs ayında bu yılın ilk dört ayında olduğundan daha fazla istihdam kaybetti.

Piyasanın önceki 24 saate göre yüzde 12’lik düşüşü, Nisan ayında başlayan düşüşü yeniden başlattı. Kripto para değerleri Cuma gününden bu yana %14 ile %25 arasında düştü ve Bitcoin şu anda 18 aydan beri ilk kez 25.000 doların altında işlem görüyor.

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin