CNBC raporuna göre, milyonerlerin yüzde 83'ü kriptolara yatırım yapıyor!
CNBC raporuna göre, milyonerlerin yüzde 83'ü kriptolara yatırım yapıyor!

CNBC raporuna göre, milyonerlerin yüzde 83’ü kriptolara yatırım yapıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CNBC, Milyoner Anketinin sonuçlarını yayınladı. Sonuçlara göre milyonerlerin yüzde 83’ü kriptolara yatırım yapıyor. Bunlara ek olarak %48’i 2022 yılında varlıklarını artırmayı planlıyor.

CNBC tarafından yayınlanan yeni bir rapor, milyonerlerin 2022’de portföylerine daha fazla kripto para birimi eklemeyi planladığını gösteriyor. 16 Aralık’ta yayınlanan CNBC Milyoner Anketi, yaş grubunun yatırımlarını kapsadı ve bazı ilginç sonuçlara ulaşıldı. Milyonerlerin %83’ü, varlıklarına daha fazla kripto ekleyeceklerini söyledi.

Anket, yatırım yapılabilir varlıkları 1 milyon doların üzerinde olan yatırımcıları sorguladı. Yatırımcıların %53’ünün servetlerinin kriptoda olduğunu ve yaklaşık üçte birinin servetlerinin en az dörtte üçünün Bitcoin, ETH veya diğer kripto para birimlerinde olduğunu öğrendi.

İkinci nokta, özellikle milenyum neslinin kripto piyasasına ne kadar odaklandığını gösterdiği için çok şey anlatıyor. Ayrıca, X kuşağı kripto konusunda oldukça tereddütlü ve %75’ten fazlası kripto paraya sahip değil.

Ankete katılanların %48’i kripto varlıklarını artıracaklarını söylerken, yalnızca %6’sı gelecek yıl yatırımlarını azaltacaklarını söyledi. Rapor, piyasa için iyimserlik içeriyor ve bu da 2022’nin kripto için güçlü bir yıl olabileceğini gösteriyor. Bu milyonerlerin çoğu paralarını kriptodan elde etti ya da kripto yatırımlarıyla servetlerine ekledi.

Y kuşağının çoğu kriptoya meraklı

Bu tür raporlar, Y kuşağının kripto para birimlerine meraklı olduğunu da gösteriyor. Varlık sınıfı, teknolojiden anlayan ve farklı bir yatırım kültürü anlayışına sahip genç nesilleri her zaman cezbetti. Tersine, eski nesiller, dijital para birimlerini kabul etmekte zorlandılar.

Perakende ve kurumsal yatırımcılar arasında büyüyen kripto para piyasasıyla, piyasanın yeniden ölçeklenmesi pek olası görünmüyor. Daha fazla genç yatırımcı piyasaya girerek benimsemeyi ve değeri artıracak.

Y kuşağının, konut piyasasından ziyade Bitcoin ile daha fazla ilgilendiğine dikkat çekildi. Bu yılın başlarındaki bir başka CNBC raporu, milyonerlerin %47’sinin servetlerinin en az %25’inin kripto para birimlerinde olduğunu gösterdi.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin