Çin metaverse geliştiriyor! Bambaşka olacak!
Çin metaverse geliştiriyor! Bambaşka olacak!

Çin, Metaverse geliştiriyor: Bambaşka olacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çinli arama sağlayıcısı Baidu, geçen yıl Aralık ayında kendi geliştirdiği bir Metaverse duyurdu.

Bu gelişme Çin’in ülkedeki tüm özel kripto faaliyetlerini “yasa dışı” olarak etiketleyerek engellemeye yönelik bir politika kararı aldığı yıl geldi.

Bununla birlikte, ilginç bir şekilde, bu yıl Çin, Pekin Olimpiyatları sırasında e-CNY CBDC’yi başlatarak dikkat topladı. Pek çok yorumcu, e-CNY’nin PBoC’nin gözetimi altındaki dijital para biriminin merkezi bir versiyonu olacağından korkuyor.

Şimdi, raporlara göre, Şanghay yetkilileri “sanal dünya ile gerçek dünya arasındaki kesişimi içeren önemli bir platform” haline gelebilecek metaverse fırsatlarını araştırıyorlar.

Çin metaverse’ü merkezileştirecek mi?

Bazı uzmanlar, tıpkı internet gibi, durumun böyle olabileceğini düşünüyor. Çin’in internet güvenlik duvarı, Facebook ve Google gibi yabancı şirketleri yerel ekosistemin dışında tuttu. Bunun yerine, yerel şirketler tüm cephelere hükmediyor. Roundhill Investments araştırma başkan yardımcısı Mario Stefanidis, metaverse fırsatları yükselirken The Wire China’ya Web3 için de geçerli olabileceğini söyledi.

“Çin için, kullanıcıların ‘küresel meta veri deposuna’ erişmesine izin vermek ve belirli deneyimleri sansürlemek ve engellemek için önemli kaynaklar harcamak yerine yerel bir meta veri deposunun gelişimini denetlemek çok daha kolay olacak.”

Bununla birlikte, yerel tahminlere göre 3700 Çinli şirket metaverse ve ilgili kayıtlar için başvuruda bulundu.

Bu bağlamda, devlet destekli Çin Mobil İletişim Derneği’nin metaverse endüstri komitesi başkanı Du Zhengping Reuters’e şunları söyledi:

“Geleneksel Çin internet işletmeleri önce gelişti ve ardından düzenlendi. Metaverse gibi endüstriler, inşa edildikçe düzenlenecek.”

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin