Estonya kripto paraları yasaklayacak mı?
Estonya kripto paraları yasaklayacak mı?

Bu ülke 2022’ye hızlı başladı! Kripto paraları yasaklayacaklar mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimleri dünya genelinde düzenleyici hamlelerle karşı karşıya kalmayı sürdürüyor. Yeni yılın ilk haberi Estonya’dan geldi. Baltık ülkesi, kripto paralara yönelik daha katı kurallar koyarak yatırımcıları koruma altına almak için harekete geçtiklerini duyurdu.

Estonya kripto para düzenlemesini kademeli olarak sıkılaştıracak ancak yasaklama gelmeyecek

Estonya, yılın bu çeyreğinde kara para aklama politikalarını gözden geçirmeden önce kripto firmaları için durum tespiti, denetimler ve daha yüksek sermaye seviyeleri uygulayacak yeni kurallar getirmeyi düşünüyor. Önerilen kuralların halen meclis onayına ihtiyacı var.

Estonya Maliye Bakanlığı, yeni kuralların kripto cüzdanlarını kapatacağı ve Bitcoin ticaretini yasaklayacağı yönündeki spekülasyonların ardından bir açıklama yayınladı. Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, Estonya’nın “son zamanlarda sanal varlık hizmet sağlayıcılarının düzenlenmesini sıkılaştıracak yasa tasarısı sunduğu” belirtildi.

Açıklamada ayrıca şu ifade yer aldı:

“Ancak sosyal medyadaki bazı kişilerin iddia ettiği gibi, Estonya’nın kripto para birimlerine sahip olmayı yasa dışı hale getirme planı yok.”

Lisanslama kuralları zaten çok sıkı

Baltık ülkesi, 2017 yılında kripto para birimi lisansı veren ilk ülkelerden biriydi ve o dönem sektörde iş yapmakla ilgilenen şirketlerde bir artış oldu. O zamandan beri bu şirketlerin yaklaşık 2.000’ini kapatıldı ve yalnızca, yaklaşık 400 lisanslı şirket kaldı. Estonya, o zamanlar Avrupa’nın şimdiye kadarki en büyük kirli para skandalı olan Danske Bank olayının ardından kripto paralar konusunda daha sert bir tavır takınmaya başladı.

Estonya Mali İstihbarat Birimi direktörü Matis Maeker, Ekim ayında yerel basına tüm kripto lisanslarının iptal edilebileceğini ve şirketlerin akreditasyon için yeniden başvurmaya zorlanabileceğini söyledi. Maeker daha sonra bunun resmi bir görüş olmadığını ve hükümetin bu fikri takip etmediğini söyledi.

bnnbloomberg


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin