Blockchain'e enerji kaynağı

İnsanlardan Enerji ile Kripto Madencilik Gerçekten Mümkün Mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Daha önce de sitemizde duyurduğumuz yattığın yerden kripto para madenciliği yani insan vücudundaki enerjiyi Blockchain’e enerji kaynağı olarak kullanmak gerçekten mümkün mü?

Hollanda merkezli bir teknoloji şirketi olan Speculative.Capital, sabit duran insandaki potansiyel enerjiyi kullanmak olasılığını araştıran bir projeye öncülük etti.

Şirket bunu yapmak için, insan deneklerindeki vücut ısısını, madencilikle ktipto para birimini üreten bilgisayarların ihtiyacı olan elektriğe dönüştüren gövde elbiselerini hazırladı.

Şirketin web sitesine göre , 37 kişi projeye dahil edildi. Yapılan işlem oldukça basit vücut elbisesi vücut ısısından aldığı enerjiyi kullanırken bir denek birkaç saat sadece yatıyor.

Küçük termoelektrik jeneratörler (Isıyı elektriğe dönüştüren jeneratör), kişinin vücut sıcaklığı ile odayı çevreleyen ortam sıcaklığı arasındaki sıcaklık farkını topluyor. Bu toplama işlemini gayet şık bir teknoloji tasarımı ile gerçekleştirmişler. Üretilen elektrik, daha sonra gelecekte iyi bir büyüme yaratacağını taahhüt eden kripto para birimlerini üreten maden işletmeleri için kullanılması planlanıyor.

Denekler toplamda bilgisayarlar için 212 saat boyunca yeterli güç sağladı. Bu yalnızca sekiz günü denendi ve bu süre zarfında 16.594 adet paranın kilidini açtığını iddia ediyorlar.

Seçilen kripto para birimleri Vertcoin, StartCOIN, Dash, Lisk, Litecoin ve Ethereum’du. Vertcoin ve StartCOIN paraların çoğunun kilidini açtıysa da Litecoin ve Ethereum karşılaştırmalı kripto ağırlıkları en az madeni paralardı ( Ölçeklendirilmiş zorluklar göz önüne alındığında).

Deneyin sürdüğü 212 saatlik süre zarfında, 37 denek 127,210 milliwatt güç üretti.

Burada bazı varsayımlar yapalım

Bilgisayarınızda bir Nvidia 1060 six GB grafik kartı varsa, Ethereum’u çıkarırken 1stminingrig.com’dan gelen verilerle birlikte 80 Watt’lık 19 MH /s’lik bir maden ürünü almasını bekleyebilirsiniz .

CryptoCompare ile hesaplandığında bu vücut ısı elbisesinden sağlanan gücün (127 watt eşittir bütün 127210 miliwatt, kullanıyor) günde yalnızca Ethereum’a ait 0.002487 mayın mümkün olacaktır.

Fikir takdire şayan, ilginç ve heyecanlı olsa da, çok az ödül için çok fazla çaba gibi görünüyor.

Bununla birlikte, bu gibi projeler teknolojinin sınırlarını zorlaması ve insan vücudunun neler yapabileceğinin sınırlarını genişletmesi gerekiyor. Ve gelecekte nasıl enerji kullandığımız ve nasıl enerji ürettiğimiz konusunda bize yeni keşifler sağlar.

Bunlara benzer projeler üstlenildiğinde ve sonuçlar yayınlanınca, insanlar yapılan işe derhal saldırıp küçümsediler. Proje, olağanüstü miktarlarda kripto madenler kazandıracak kadar yeterli enerji üretmemiş olsa da, madencilerin Blockchain’i korumak için ihtiyaç duydukları alternatif ve yeşil bir güç arayışı yolu olması açısından takdire şayandır.

Blockchain’e enerji kaynağı için güneşi neden kullanmıyorsun?

Spekülatif.Capital, özellikle evdeki hobi madencileri için, maden ocaklarının güçlendirilmesi için başka alternatiflerin sinyalini veriyor.

Blockchain'e enerji kaynağı
Blockchain’e enerji kaynağı

En kolay ve muhtemelen en erişilebilir seçenek güneş enerjisidir (eğer güneşli bir yerde yaşıyorsanız).

Güçlerini depolamak için bir invertöre ve pile ihtiyaç duyarsınız. Güneş panelleri edinmek ve kurulumu kolaydır. Ancak sabit ve yeterli bir güneş ışığı kaynağı verildiğinde, ev yapımı bir madencilik teçhizatına güç verecek kadar enerjiyi kolayca üretebilirsiniz.

Solarpowerrocks.com’daki hesaplamalara göre ortalama bir güneş paneli saatte 250 watt güç üretir. Güneş paneline düzenli dört saat güneş ışığı yakalayabilirseniz, paneliniz Hollanda’daki dostlarımızın (Vücut ısısı ile) ürettiği güçten sekiz kat daha fazla enerji üretecektir.

Sonuç itibariyle seçtikleri yöntemin etkinliği önemli değil. Zorunlu olan şey, kripto para birimleri blokajını sürekli olarak doğrulayan, enerji tüketen maden endüstrisine güç sağlamak için daha ucuz ve temiz enerji kaynakları aramamızdır.

Bu arada, dünya çapındaki madencilik faaliyetlerinin artan güç tüketimi, bir dizi Afrika ülkesinden daha fazla güç kullanıyor;

Blockchain'e enerji kaynağı
Blockchain’e enerji kaynağı

Blockchain ve kripto para birimleri, merkezi olmayan ve anonim işlem hizmetleri vaadinde bulunur. Ancak, dünya çapında elektrik hatları üzerindeki etkisinin bilincinde olmamız gerektiği için daha iyi çözümler bulabilirsek  onları kullanmalıyız.

Speculative.Capital ve diğer teknoloji şirketleri kriptokrasi alanı için yeni bir yol izliyor ve daha fazla madencinin gelecekte alternatif enerji kaynaklarına bakması büyük bir zafer olacak.

Kim bilir belki bir Blockchain yatırımcısı nükleer santral kurar?

COINTELEGRAPH

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin