Goldman Sachs, kurumlardan geniş çaplı bir kripto talebi görüyor
Goldman Sachs, kurumlardan geniş çaplı bir kripto talebi görüyor

Goldman Sachs, kripto para ticaret masası kuracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Söylentiler kısa sürede değişebilirken Bloomberg’e göre, Goldman Sachs Haziran 2018 sonuna kadar kripto para ticareti masası kuracak..

Bloomberg, isimsiz kaynakların firma içinden belirttiğini söylüyor. Şu anda, yatırım bankası dijital varlıkların saklamasını nasıl sürdüreceğini belirlemeye çalışıyor.

Raporda şöyle belirtiliyor:

“Bu hareket, Goldman Sachs’ı pazarlarına kripto para birimlerini sokan ilk büyük Wall Street şirketi haline getirdi.”

Geleneksel Ancak Açık Görüşlü

Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein daha önce dijital para birimlerine karşı temkinli fakat açık fikirli bir yaklaşım sürdürdü. Blankfein son zamanlarda şunları söyledi:

“Bitcoin benim için yaratılmış diyemeyiz. Ancak geçmişte benim için çok iyi iş çıkarmayan pek çok şey var. Eğer 20 yıl ilerde olsaydık, neden işe yaradığını söyleyebilirim. Ancak bildiğim her şeye dayanarak, bunun bugün işe yarayacağını tahmin ediyorum. “

Firma, bu ay başlarında müşterileri için Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini başlatacaklarını söyleyerek başlıklar yaptı ki bu genellikle geleneksel bir şirket için önemli bir adım.

Bununla birlikte Goldman, müşterilerinin en azından bir kısmının, ticaret yaptıkları Bitcoin vadeli işlemlerinin tam değerini karşılayacak kadar yeterli bir hesap tuttukları konusunda ısrar etti. Bazı müşteriler ise bundan memnun olmayarak firmayı terk etti.

Goldman ve Kanunlar

Bu yatırım bankası Wall Street’te en seçkinler şirketlerden biri olarak görülüyor. Firma yöneticileri sıklıkla ABD hükümeti içinde güçlü pozisyon almak için emekli olurlar. Şu anki hazine savcısı Steve Mnuchin ve eski sekreter Hank Paulson Goldman’da yüksek pozisyonlara sahipti.

Goldman’in Bitcoin ve diğer dijital para birimlerini kendi imkanlarıyla düzenlemesin yanında diğer Wall Street kurumlarının da bu yolu izleyeceği neredeyse kesin. CME ve CBOE üzerinde vadeli işlemlerin açılması gibi hareketler kripto para varlık sınıfını daha da meşrulaştıracak gibi duruyor.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin