featured

Bitcoin ve Ethereum Sağlam Duruş Sergiliyorlar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinden gelen haberlerle düşüşe geçen Bitcoin ve Ethereum ile birlikte neredeyse tüm alt coinler de düşüşe geçti. Bitcoin ve Ethereum Piyasa değerleri toplamı 80 milyar dolara gerledi. Dün BTCC, bu gün ise ViaBTC Borsasının Çindeki faaliyetlerini durdurma açıklamalarına rağmen Bitcoin 3.000 dolar bandında sağlam bir duruş sergiliyor.




Coinmarketcap verilerine göre 02 Eylülde 4.950$ seviyesini gören Bitcoin, uzun soluklu bir maratonun ardından yorulmuş olabilirdi. Buna rağmen 4.500 dolar seviyesini korumayı başarıyor ve birçok görüşe göre 5.000 dolar bandını kırarak yükselişe devam edeceği öngörülüyordu.

Bitcoin’in Güçlü Duruşu

Ancak belkide o yorgunluğun üzerine Çinden gelen ard arda haberler Bitcoin kuruna da hızlı bir şekilde tesir etmeye başladı. Geçtiğimiz para günü ise haberlere dayanamadı ve ilk defa 4.000 doların altına düştü. Hafta başı tekrar ufak bir toparlama yaşayarak 4.200 dolar seviyelerinde güç gösterisi yapsa da dayanamadı ve tekrar gerilemeye başladı. 12-15 eylül arasında belkide rekor seviyeyle neredeyse %30’un üzerinde düşüş yaşadı; 2.960$

Çinden gelen haberlere bu gün, ViaBTC Borasının kapanma haberi eklenmesine rağmen Bitcoin güne artışla karşılık verdi. Haberin yazıldığı saatlerde BTC, 3.496$ seviyesine kadar yükseldi.

Böylesine ard arda gelen olumsuz yorum ve haberlere rağmen Bitcoin tekrar güven tazeledi.

Ethereum fiyatı da bir haftada neredeyse %40 düşüş sergilemiş oldu. Gün içinde 190$ seviyelerine kadar gerileyen ethereum hızla tekrar toparlandı ve 240$ seviyesine çıktı.

 

An itibarıyla kripto paraların toplam piyasa değeri; 119.3 milyar dolara ulaşırken, Bitcoin 58 milyar dolar ile pazar payının %48.5’ini elinde bulunduruyor. Ethereum 23 milyar dolar pazar payına sahip ve yaklaşık geriye kalan 1.110 adet alt coin’in toplam piyasa değeri ise; 40 milyar dolar.

Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin