Bitcoin düşüşü piyasa manipülasyonundan mı kaynaklandı?
Bitcoin düşüşü piyasa manipülasyonundan mı kaynaklandı?

Bitcoin düşüşü piyasa manipülasyonundan mı kaynaklandı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bu sabah Bitcoin ve Ethereum düşüşü, balinalar tarafından avlanma manipülasyonunun durdurulmasından kaynaklanıyor olabilir. Farklı borsalardan elde edilen veriler balina manipülasyonları hakkında bilgi veriyor.

Analistler, Bitcoin türev pozisyonlarının kısmen avlanma manipülasyonunun durdurulması nedeniyle tasfiye edildiğini düşünüyor. Bazı analistler, 4 Aralık 2021 Cumartesi günü Bitcoin fiyatında yaşanan ani düşüşün kısmen kaldıraçlı pozisyonlardan tetiklenen stop-loss’tan kaynaklandığını belirtti. Durdurma kayıpları, balina piyasası manipülasyonunun bir sonucu olabilir. Balinalar bazen küçük yatırımcıları piyasadan çekmek için bu tür manipülasyonlara başvurur.

Kaldıraçlı ticaret, bir kripto para borsasının uzun veya kısa vadeli pozisyonlar oluşturmak için yatırımcıya borç vermesine deniliyor. Örnek verecek olursak, bir yatırımcı 50 dolar yatırım yapabilir, alım satım işlemi için bir borsadan 450 dolar alabilir. Bitcoin fiyatı, yatırımcının ilk mevduatını kaybedecek şekilde düşerse, borsa sermayelerini korumak için 450 doları tasfiye edecek ve yatırımcının pozisyonu kaybedilecek.

Piyasa manipülasyonu ne anlama geliyor?

Binance’e göre, piyasa manipülasyonu, bir varlığın fiyatıyla ilgili yanıltıcı bilgi veren faaliyetleri içeriyor. Piyasa manipülasyonu; yıkama ticaretinden avlanmayı durdurmaya, balina duvarı sahtekarlığına ve pompalama ve boşaltma planlarına kadar birçok şekilde yapılabilir. Kripto para piyasalarının büyük ölçüde düzensiz olması, onları birkaç kötü aktör tarafından manipülasyona açık konuma getiriyor.

Balinalar bazen diğer yatırımcıları satışa ikna etmek için büyük miktarda satış emri verir. Ardından kripto paranın fiyatı düştüğünde düşük fiyattan kriptoları yeniden satın alır. Bu işlem balina duvarı sahtekarlığı deniliyor.

Pompalama ve boşaltma planları, küçük piyasa değeri olan altcoinleri satın almak ve yatırımcılardan ilgi gördükten sonra satmak için gizli işlem yapan kişileri içeriyor.

Balinalar, kripto paranın fiyatını düşürmek, stop-loss’u yatırımcıların belirlediği pozisyonları tetiklemek için bir dizi satış emri oluşturabiliyor. Yatırımcılar, stop-loss pozisyonlarını belirlemek için genellikle teknik analizden yararlanıyor.

Avlanmayı durdurmak için manipülasyonunun kanıtı, sipariş defterleri incelenebilir. Ancak sipariş defterleri geçici bilgiler içerdiğinden, diğer verilere bakmak akıllıca olacaktır. Bir sipariş defterinin varlık verilerini birden fazla kaynaktan doğrulamakta fayda var.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin