Binance kullanıcıları dikkat! Dolandırılıyor olabilirsiniz!
Binance kullanıcıları dikkat! Dolandırılıyor olabilirsiniz!

Binance kullanıcıları dikkat: Güvenlik alarmı! Fonlarınız tehlikede olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para borsası Binance, yatırımcıları ve platform kullanıcılarını SMS yoluyla kimlik avı dolandırıcılığı yapan kötü niyetli kişilere karşı resmi olarak uyardı.

SMS tuzağına düşmeyin

Dolandırıcılar, kullanıcılara ve kripto sahiplerine, iptal etmeleri tavsiye edilen bilinmeyen bir IP adresinden para çekme talebini bildiren SMS’ler gönderiyor.

Mesaj, kullanıcıların tıklaması istenen ve sözde bir para çekme iptal talebine yönlendiren bir bağlantı içeriyor. Kötü niyetli bağlantı, dolandırıcıların kullanıcılardan e-cüzdan kimlik bilgilerini çalmaya çalıştığı bir kimlik avı web sitesine yönlendiriyor.

“Tıklamayın! Adresi yazın”

Binance CEO’su, kullanıcılara her zaman bir yer imi kullanarak veya bağlantılara tıklamak yerine URL’yi yazarak doğrudan platforma gitmelerini tavsiye etti.

SMS kimlik avı dolandırıcılıkları, kripto ATM’leri ve sosyal medya dolandırıcılıkları dışında, kripto para yatırımcılarını hedef alan birçok dolandırıcılık türünden biri. Üstelik Binance, kripto dolandırıcıları tarafından müşterilerin cüzdanlarından varlık çalmaya çalışmak için kullanılan ilk platform değil.

Ağustos 2021’de Coinbase, kullanıcılarını SMS yoluyla benzer bir kimlik avı dolandırıcılığı konusunda uyardı.

thepaypers


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında  yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin