Binance CEO'su CZ, NFT pazarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu!
Binance CEO'su CZ, NFT pazarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu!

Binance CEO’su CZ, NFT pazarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao geçtiğimiz günlerde NFT pazarında geçen yıldan bu yana üstel büyüme karşısında şok olduğunu dile getirdi. Fortune ile konuşan CEO, insanların NFT’ler için astronomik fiyatlar öderken “aklını kaybetmiş” olabileceğini söyledi.

CZ onun bir sanat koleksiyoncusu olmadığını kabul etti. Ancak aynı zamanda, bir dijital sanat eseri için 69 milyon dolar ödeme ihtimaline de biraz şüphe duyduğunu ifade etti.

Yine de Binance CEO’su, sanatçıların çalışmalarından kolayca para kazanmalarına izin verdiğini belirterek çılgınlığın kesin pozitiflerini kaydetti.

NFT’ler yapım aşamasında mı?

Beeple’ın satışına atıfta bulunan CZ, hiçbir şeyin bu kadar değerli olamayacağına dikkat çekti ve pazarı potansiyel bir balona benzetti.

Ancak CZ, Fortune’a verdiği demeçte, bunun için ödeme yapmak isteyen bir kişi varsa, o kişi aniden fikrini değiştirirse, o zaman artık o kadar değerli olmadığını söyledi.

Beeple’ı, 1990’ların dotcom patlamasıyla karşılaştırarak NFT pazarının bir balon olduğu endişesini de dile getirdi. Ancak dotcom çöküşü gibi, NFT pazarının da yüksek kaliteli işi destekleyecek benzer, hızlı bir konsolidasyondan geçmesini bekliyor. CZ, pazardaki büyümenin daha iyi sanatçıları çekeceğini ve genel kalitesini artıracağını kaydetti.

NFT pazarının değeri, 2020 sonunda 95 milyon dolardan 2021 yılına kadar büyük bir artışla 25 milyar dolara yükseldi. Geleneksel finansta, bu kadar büyük bir sıçramayı genellikle eşit derecede sert bir konsolidasyon takip ediyor. Durumun böyle olup olmayacağı hâlâ belli değil.

NFT patlaması şimdiye kadar, birkaç geleneksel işletmenin pazara girmesiyle, bu yıl durma yönünde çok az işaret gösterdi. Ukrayna, Rusya ile olan çatışmasını kapsayan bir NFT Müzesi açtıktan sonra, uzay popülaritesinde büyük bir artış gördü.

Sosyal unsurlar NFT pazarı için önemli bir faktör

Bored Ape Yacht Club (BAYC) ve CryptoPunks gibi popüler NFT projeleri, grafiksel olarak ilhamsız oldukları için tepki çekti. Ancak tokenlar hâlâ çok büyük miktarlarda satılıyor.

İtirazın büyük bir kısmı, bir BAYC’ye veya başka herhangi bir popüler NFT’ye sahip olma durumundan kaynaklanmaktadır. Bazı ünlüler ve medya figürleri, doğal olarak NFT projelerinin algısını artıran bu tür tokenlere sahip.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin