Basketbolun mabedinde bir kripto firması!
Basketbolun mabedinde bir kripto firması!

Basketbolun mabedinde bir kripto firması! Nasıl başardılar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Crypto.com geçtiğimiz günlerde Los Angeles’taki basketbol mabedi Staples Center’ın isim haklarını 700 milyon dolara satın aldı. Ancak burada büyük bir hikaye var.

Ofis süper mağazası Staples, ilk olarak 2009 yılında ofis malzemelerinde baskın olarak kalmaya çalışırken tesisin ömür boyu adlandırma haklarını satın aldı. Sadece 10 yıl sonra, Staples’ın öncelikleri değiştikçe arenanın sahipleri bu hakları geri satın aldı ve kripto para dünyasının yeni yıldızı Crypto.com, ellerinden gelen her şeyi ortaya koyarak isim hakkının sahibi oldu.

Bir isimden çok daha ötesi

İşletmeler doğru analitik sistemleri uygularlarsa, yıkıcı güçleri karşı rüzgarlardan arka rüzgarlara çevirebilir, dönüşümsel değişim fırsatlarını ortaya çıkarabilir ve rekabetten önce yakalayabilirler.

İşletmelerin büyük yıkıcı güçleri nasıl arayabilecekleri ve rakipler onları yakalamadan önce fırsat anlarını nasıl belirleyebilecekleri büyük bir sanat.

Ne anlama geliyor?

Staples, 1986’da  binlerce envanteri büyük bir ofis malzemeleri mağazasında toplamanın, cazip marjları korurken müşterileri çekmek için fiyatları yeterince aşağı çekebileceğini kanıtladı. Şirket, asırlık ofis malzemeleri sektörünü hızla fethetti.

Ancak Staples, yirminci yüzyılın en büyük olayı olan internete stratejik olarak uyum sağlamada başarısız oldu. Sonuç olarak, yerini Amazon’a kaybetti.

Çoğu şirket, rekabet avantajlarını sürekli olarak korumak için mevcut süreçleri yaratıcı bir şekilde nasıl ilerleteceğini asla öğrenemez. Bunun yerine geçmiş uygulamaları korumaya çalışırken zaman ve kaynakları boşa harcarlar.

Başarısız olanlar yeni keşif yolları belirlemek yerine mevcut yaklaşımları “optimize etmeye” yönelik içgörüler üretmeye aşırı vurgu yaparak, kaderini kötü tasarlanmış analitiklere bırakırlar. İşletmeler, dünün stratejik seçimlerinin taktiksel uygulamasını optimize etmeye çok daha fazla odaklanıyor .

Crypto.com’un gelişi bu sebeple Staples’ın gidişi anlamına geliyordu. Çağa ayak uydurmuş firmalar devleri böylelikle ortadan kaldırabiliyor.

adage


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin