Axie Infinity CEO'su, Defi tarihinin en büyük hack olayıyla ilgili ilk kez konuştu!
Axie Infinity CEO'su, Defi tarihinin en büyük hack olayıyla ilgili ilk kez konuştu!

Axie Infinity CEO’su, Defi tarihinin en büyük hack olayıyla ilgili ilk kez konuştu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Axie Infinity, birkaç hafta önce bilgisayar korsanlarının Ronin köprüsüne saldırması ve kripto tarihinin en büyük soygunlarından biri olan 600 milyon doların üzerinde Ether ve USDC’yi ele geçirmesinden sonra yanlış bir nedenle haberlere çıktı. Axie CEO’su Nguyen Thanh Trung, haberi aldığında gözyaşlarına boğulduğunu iddia ederek hack’e ilk kez hitap etti.

Bilgisayar korsanları, çok popüler oyna-kazan (P2E) oyununun geliştiricisi Sky Mavis’in bir Ethereum yan zinciri olan Ronin’den Ethereum’a fon aktarmak için kullandığı Ronin köprüsünü hedef aldı. Sky, temel katman olan Ethereum‘un üzerinde oyun işlemleri yapmak için çok yavaş ve pahalı olduğu için Ronin’i kullanıyor. Saldırıdan bu yana, büyük olasılıkla saldırının arkasında olan Kuzey Kore’ye bağlı bir bilgisayar korsanlığı grubu olan Lazarus da dahil olmak üzere daha fazla bilgi ortaya çıktı.

Perşembe günü bir forumda Nguyen, hack hakkında ilk kez konuştu ve onu en çok kızdıran şeyin bilgisayar korsanlarının açgözlülüğü olduğunu iddia etti.

Baş teknoloji memurum hack hakkında aradığında uçağa biniyordum. Uçak kalkmak üzere olduğu için hemen pek bir şey yapamadım. Hırsızların açgözlülüğünden dolayı üzgün ve kızgındım. Bu, birçok kullanıcının ve yatırımcının parasıdır ve hayatlarını doğrudan etkileyebilir.

Nguyen eve geldiğinde ve ailesinin mutlu olduğunu gördüğünde, gelişen kripto para imparatorluğunun muhtemelen şimdiye kadar karşılaşacağı en büyük darbeyle karşı karşıya olduğunun farkında olmadan, yıkıldığını söylüyor.

Duygularıma hakim olamadım ve gözyaşlarına boğuldum.

Axie CEO’sunun sıradaki hedefi ne?

Sonraki birkaç gün boyunca, en az iki milyon günlük aktif kullanıcı platformun güvenliğindeki soruna öfkelerini dile getirirken, saldırının ardından gelenlerle başa çıkmak için ekibiyle birlikte hiç durmadan çalıştı. Axie CEO’su, o sırada kendisi için en büyük önceliğin ekibinin istikrarı olduğunu söyledi. 30 yaşındaki kullanıcı, ekibinin ileriye doğru yürümesi ve bilgisayar korsanlarının dünyanın en popüler blockchain oyununu çökertme girişimlerine meydan okuması gerektiğine karar verdi.

Ekip üyelerimizin hiçbiri durmak istemedi. İlerlemeye devam etmek için güvenilirliğimizi korumamız ve kullanıcılarımıza geri ödeme yapmamız gerekiyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin