Argo Blockchain, tesisini satmak zorunda kaldı: Bir kriz daha mı gelecek?

Argo Blockchain, tesisini satmak zorunda kaldı: Bir kriz daha mı gelecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Argo Blockchain, madencilik alanında zor günler geçiriyor. Daha birkaç gün önce şirket borsa işlemlerini askıya aldığını duyurmuştu. İflas noktasına kadar gelen süreçte, Bitcoin madenciliği yapan şirketlerin zor durumda olduğunun bir göstergesi oldu.

Halka açık Bitcoin madenciliği firması Argo Blockchain, Nasdaq ve Londra Menkul Kıymetler Borsası’ndaki işlemleri askıya aldıktan sonra, yeni bir kararı daha açıkladı. Faaliyetlerini yürüttüğü tesislerinde satışı için ortak bir karar verildi.

28 Aralık 2022’de Argo Blockchain, Helios tesisini 65 milyon dolara Galaxy Digital’e sattığını duyurdu. Mali açıdan sorunlu şirketin Galaxy’den alınan 35 milyon dolarlık yeni bir krediyle varlığa dayalı kredileri yeniden finanse etmeyi planladığını açıkladı.

Argo Blockchain tesisini Galaxy Digital’e sattı

Bitcoin madenciliğinde önemli bir konuma sahip olan Argo Blockchain, 2022 yılında birçok şirket gibi son günler yaşadı. 1 yıllık süreç boyunca madencilik maliyetleri kurumların adeta belini büktü.

Çözüm noktasında şirketler ya iflas başvurusunda bulunuyor ya da BTC satışı yapıyor. Nadir olarak tesislerin satılması da artık gündemde olduğunu gördük.

28 Aralık 2022 Çarşamba günü yayınlanan bir basın duyurusuna göre Galaxy Digital, Argo Blockchain’e biraz likidite sağlıyor. Argo, Helios tesisini Galaxy’ye 65 milyon dolara sattı. Bu satışın Artı Blockchain için yeterli olup olmayacağı bilinmiyor.

Galaxy ayrıca Argo’nun Bitmain tarafından üretilen S19J Pro bitcoin madencileri filosunu Helios tesisinde barındırmayı kabul etti. Helios tesisi Teksas, Dickens County’de bulunuyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin