Araştırmacılardan yeni Satoshi iddiası geldi – kim olduğu açığa mı çıkıyor?
Araştırmacılardan yeni Satoshi iddiası geldi – kim olduğu açığa mı çıkıyor?

Araştırmacılardan yeni Satoshi iddiası geldi – kim olduğu açığa mı çıkıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Varun’dan bir araştırmacı, bitcoin ve aktif dönem hakkında ipucu veren tweetlerine dayanarak, Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto’ya ait olabileceğine inandığı az bilinen bir Twitter hesabı analizini yayınladı.

Hangi hesap?

Araştırmacı, bulgularını Bitcoin.com’un bildirdiğine göre Substack’te yayınladı ve ‘Goldlover’ (@fafcffacfff) Twitter hesabının bitcoin’in piyasaya sürülmesiyle aynı anda çok aktif olduğunu ve Satoshi Nakamoto’nun kripto para topluluğundan ayrılmadan kısa bir süre önce aktif olmayı bıraktığını ortaya çıkardı.

Hesap, Mayıs 2008’de oluşturuldu ve çok sık altından bahsedildi. Varun’a göre hesap, Nick Szabo’nun kriptografi ve madencilik kullanan bir finans sistemi için merkezi olmayan bir 2005 önerisi olan “Bit Gold” a atıfta bulunurken altından bahsediyor olabilir. Szabo’nun önerilen finansal sistemi Bitcoin’e yakın.

Varun’a göre hesap, “Eylül 2008’de, altınla ilgili inanılmaz miktarda saçma tweet arasında Dijital Altın Para Birimi’ne referans yaptı”. Hesap genellikle merkezsizlik, finansal kriz, evlerini kaybeden insanlar hakkında tweet atıyor ve fiat para birimini ve Finans Rezervini eleştiriyordu.

Varun, bunların “Bitcoin sonrası duyurularda, Satoshi’nin e-postalarında ve forum gönderilerinde kullandığı konuşma noktalarının tüm alamet-i farikaları” olduğuna işaret etti. Varun, Ocak 2009’da Hal Finney’e ait hesap dışında Bitcoin’den bahsettiği için” bu hesabın Satoshi Nakamoto’ya ait olabileceğine dikkat çekti. Finney, Satoshi Nakamoto’dan ilk bitcoin işlemini aldı ve 11 Ocak 2009’da “Bitcoin çalıştırma” tweet’ini gönderdi. Goldlover, iki gün sonra Satoshi Nakamoto hakkında tweet attı.

Kısa bir süre sonra hesap, muhtemelen amiral gemisi kripto para birimi bitcoin’e atıfta bulunarak “hiçbir sunucu veya güvenilir taraf olmadan tamamen merkezi olmayan bir şekilde” tweet attı. Varun araştırmasını yayınladığından beri kullanıcılar Goldlover’ın tweet’leriyle etkileşime giriyor.

Araştırmacı, şifreli hesabın Hal Finney’den sonra Bitcoin hakkında tweet atan ikinci hesap olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, bu kadar az bilinen bir hesaptan tweet atmanın bir anlamı olmayacağı için Hal’in Satoshi olduğu teorilerini çürüttüğüne de işaret etti.

Goldlover’ın en şifreli tweetlerinden biri bazı spekülasyonlara yol açarak Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin servetine erişmek için ipuçları bıraktığını öne süren bir teoriyi güçlendirdi.

Tweet bazılarına göre, Satoshi Nakamoto’nun kripto para biriminin varlığının ilk günlerinden beri çıkarılan binlerce BTC’sine nasıl erişileceğine dair bir ipucu olarak görülebilir.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin