Almanya Maliye Bakanı, isim değiştiren Libra’ya verip veriştirdi: “Koyun kılığına girmiş kurt.”
Almanya Maliye Bakanı, isim değiştiren Libra’ya verip veriştirdi: “Koyun kılığına girmiş kurt.”

Almanya Maliye Bakanı, isim değiştiren Libra’ya verip veriştirdi: “Koyun kılığına girmiş kurt.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Daha önce Libra adıyla bilinen ve adını Diem olarak değiştiren Facebook’un stablecoin’i, Alman düzenleyiciler tarafından eleştirilere maruz kalıyor.

Scholz: “Koyun kılığına giren bir kurt, hâlâ kurttur.”

Reuters tarafından bildirilen gelişmeye göre, Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, bugünkü G7 maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri arasında düzenlenen konferansın ardından projeye yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Scholz, Facebook’un projesini “koyun kılığına girmiş bir kurt” olarak nitelendirdi ve adını değiştirmenin temellerini değiştirmeyeceğini vurguladı. Bakan’a göre Facebook ve Diem Birliği, yasal riskleri yeterince ele almıyor. Bu yapılıncaya kadar, Alman hükümeti stabilcoin’in “pazara girişini kabul etmeyecek.”

Diem ilk aşamada ABD doları bazlı basit bir stabilcoin olacak

Libra kendisini yeniden adlandırmadan önce, düzenleyicileri yatıştırmak için planlarıyla ilgili planlarını çoktan küçültmüştü. Nihayetinde bir varlık sepetine sabitlenmiş yeni bir para birimi yaratmayı planlasa da daha kolay düzenlemeyi mümkün kılacak tamamen izinli bir stabilcoin olacağı aşikar. Diem’in Ocak 2021’de çıkacağı söylenen ilk sürümünün basit bir ABD doları bazlı stabilcoin olacağı bildirildi.

G7 liderleri; yasal, düzenleyici ve gözetim gerekliliklerini tam olarak karşılayana kadar projeye karşı çıkacaklarını daha önce açıkça belirtti. İfadeler hangi gereksinimlerin ele alınacağını henüz belirtmedi.

“Para tekelini devletlerin elinde tutmalıyız.”

Scholz, konferansta “Para tekelinin devletlerin elinde kalmasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapmalıyız.” dedi.

Görünüşe göre Diem’in ayrı bir para birimi oluşturma planlarından vazgeçmeyi reddetmesi, G7’nin fiat para birimleri tarafından desteklense bile proje için düzenleyici fırtınalar yaratmaya devam edecek.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin