ABD'nin en güçlü para kurumları kripto için birleşiyor! İşte detaylar
ABD'nin en güçlü para kurumları kripto için birleşiyor! İşte detaylar

ABD’nin en güçlü para kurumları kripto için birleşiyor! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, ajansın yatırımcıları dolandırıcılıktan korumak için kripto para piyasasında daha fazla düzenleyici gözetim uygulama planlarını yineledi.

Ek olarak, SEC ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) dijital varlık alım satım alanlarının operasyonlarını denetlemek için birlikte çalışacağını açıkladı.

SEC ve CFTC kripto için birleşiyor

İki kurum, Amerika’nın en üst düzey finansal yaptırımcıları konumunda. Ancak, SEC menkul kıymetler piyasasını düzenlerken, CFTC emtiaları ve türevleri düzenlediğinden, sorumlulukları arasında önemli farklılıklar var. Gary Gensler’e göre, ajanslar yakın gelecekte kripto endüstrisinin, özellikle dijital varlık platformlarının gelişmiş denetimini uygulamak için güçlerini birleştirecek.

Hükümet yetkilisi, SEC’in kripto para borsalarını kaydetmeyi ve düzenlemeyi ve yatırımcılar için riskleri en aza indirmek için varlıkların velayetini ayırmak için çalışmayı planladığını söyledi. Daha önce belirtildiği gibi, Gensler varlık sınıfıyla uğraşanlar için daha fazla koruma sağlanmasını savundu:

“Bu kripto platformları, geleneksel düzenlenmiş borsalara benzer roller oynuyor. Dolayısıyla yatırımcıların da aynı şekilde korunması gerekiyor.”

Ek olarak, kripto platformlarını hisse senedi ve sabit getirili piyasalarda kullanılan alternatif ticaret sistemleriyle karşılaştırdı. Yine de, onun görüşüne göre, ikincisi esas olarak kurumsal yatırımcılar tarafından kullanılırken, borsalarda “bir komisyoncu olmadan platformda doğrudan alım satım yapan milyonlarca ve bazen on milyonlarca perakende müşterisi var.”

Bununla birlikte, Gensler, SEC’in kripto para birimi ticaret mekanlarını perakende borsalar gibi ele almanın yollarını arayacağını belirtti.

Yetkili, finansal sistem için endişeler sunduklarını söyleyerek stablecoin’lere de değindi. Birçok suçlunun ürünleri yasa dışı operasyonlarında kullandığını savundu.

“Kriptodan kriptoya işlemler, kullanıcıların geleneksel bankacılık sistemini kullanmalarına izin vererek kara para aklamayı, vergileri ve uyumluluğu izlemeyi zorlaştırıyor.”

Sonuç olarak Gensler, Washington’daki düzenleyicilerin uzun süredir finansal piyasaları etkin bir şekilde denetlediğini de sözlerine ekledi. Trendin kripto endüstrisinde de devam edeceğine dair umutlarını artırdı:

“Aynı korumaları kripto pazarlarında da uygulamalıyız. 90 yıllık menkul kıymetler yasalarını baltalama riskine girmeyelim ve bazı düzenleyici arbitraj veya boşluklar yaratmayalım.”

Biden’ın kararından sonra Gensler’in beklentileri

Mart ayının başında, Başkan Joe Biden dijital varlıklarla ilgili ilk icra emrini imzaladı. Uzun zamandır beklenen yönerge, birçok önde gelen kişi ve hükümet yetkilisi için fikir kaynağı oldu. Aralarında Gary Gensler de vardı.

SEC Başkanı, sektördeki belirli hedeflere ulaşmak için “hükümetteki meslektaşlarıyla” ortaklık kurmayı dört gözle beklediğini söyledi. Beyaz Saray’ın duruşuna benzer şekilde, müşterilerinin yasa dışı faaliyetlere karşı korunmasını ve korunmalarını öncelikler olarak belirledi.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin