ABD Hazine Bakanı Yellen'dan kripto paralarla ilgili dikkat çeken açıklamalar!
ABD Hazine Bakanı Yellen'dan kripto paralarla ilgili dikkat çeken açıklamalar!

ABD Hazine Bakanı Yellen’dan kripto paralarla ilgili dikkat çeken açıklamalar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Hazine Bakanı ve eski Fed Başkanı Janet Yellen, CNBC’nin Squawk Box programına katıldı. Yellen, kripto para birimlerinin yararlarını, risklerini ve Rusya ile ilişkisine dair görüşlerini aktardı. 

Bakan Yellen, sektörün büyüdüğünü kabul ettiğini belirtse de hem tüketiciler hem de finansal sistem için oluşturduğu sayısız riske de dikkat çekti.

“Risklerin düzenlenmesi şart”

Andrew Sorkin’e verdiği röportajda, Bakan Yellen’a Rusya’nın petrol ihracatı için Bitcoin’i kabul etme isteği hakkındaki düşünceleri soruldu. Bilindiği üzere Rusya bugün dost ülkelerle ruble, Bitcoin ve Türk lirası üzerinden petrol ve gaz ticareti yapılabileceğini açıklamıştı.

Yellen’ın cevabı biraz dolaylı oldu. “Kripto para sektörü hızlı büyüdü” diyen Yellen, “İşlemlerde çok fazla olmasa da birçok Amerikalının yatırım kararlarında önemli bir rol oynuyor” şeklinde konuştu.

Her 4 ABD’li yatırımcının 1’i Bitcoin tutuyor

ABD’li yatırımcıların %25’inin Bitcoin’e sahip olduğu bildirilirken, bazı sadık Bitcoin boğaları bile BTC’yi bir değişim aracından ziyade dijital altın olarak düşünüyor. Ancak Lightning Network gibi ölçeklendirme çözümleri de büyüyor ve ticarette Bitcoin’in benimsenmesini teşvik ediyor.

Bir Visa anketi, küçük işletmelerin %25’inin 2022’de ticaret için Bitcoin ve diğer kriptoları kabul etmeyi planladığını gösteriyor.

Hal böyle olunca hükümet de dikkat etmeye başladı. Yellen, Başkan Biden’ın kripto endüstrisinin araştırma ve düzenlemesini organize etme konusundaki son Yürütme Emri’nden söz etti.

Fakat Yellen’ın teknolojiye karşı uzun süredir devam eden şüpheciliğini halen gösteriyor olması dikkat çekti.

“Kripto paralarla ilgili endişeler var. Bazılarının finansal istikrar, tüketici/yatırımcı koruması, yasa dışı finansman için kullanıldığını biliyoruz”

Yine de Hazine Bakanı Yellen, kripto paraların ödeme sistemleri için yenilik sağladığını kabul ediyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin