Avrupa’nın kripto düzenlemesi küresel çapta bir standart olacak mı?

AB, kripto piyasasını etkileyecek bir yasaklama haberi duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası, bir haftaya daha başlangıç yapıyor. Geçtiğimiz haftayı oldukça oynak geçiren varlıkların yeni haftada ne yapacağı merak konusu. Ancak henüz haftanın başı olmasına rağmen Avrupa Birliği’nden üzecek bir haber geldi. Bir ihtimal üzerinde durulurken, gerçekleşmesi olumsuz yönde kripto para birimlerini etkisi altına alacak.

Kripto piyasası, bildirildiğine göre Avrupa Birliği’nin çevresel kaygıları öne sürerek tüm İş Kanıtı (PoW) kripto para birimlerini yasaklamaya hazırlanıyor. Bir yasa tasarısını geçirmeye çalışması öncesinde bir kez daha baskı altında. Bu, AB’nin Bitcoin’i de potansiyel olarak yasaklayabileceği anlamına geliyor!

Haberlerin gölgesinde Bitcoin (BTC), şu anda 730 milyar dolarlık piyasa değeriyle 38.570 dolardan işlem görüyor. Ethereum (ETH) gibi diğer PoW kriptoları da negatif bölgede işlem görüyor. Benzer şekilde, düzeltme altcoin alanında daha derin gözükebilir.

Kripto piyasası, AB’nin haberiyle bir kez daha düşebilir

Bugün ilerleyen saatlerde, Avrupa Parlamentosu tartışmalı Kripto Varlıklar (MiCA) çerçevesindeki piyasalar için oy kullanacak. MiCA taslak mevzuatı, tüm enerji yoğun dijital varlıkları yasaklayan bir madde içermektedir. En son gelişme, İngiltere’nin ülkedeki tüm Bitcoin ATM’lerine tam bir yasak teklif etmesiyle başladı.

MiCA’daki hüküm, tüm dijital varlıkların AB’nin “birlikte yayınlanmadan, teklif edilmeden veya ticarete kabul edilmeden önce işlemleri doğrulamak için kullanılan konsensüs mekanizmalarına ilişkin minimum çevresel sürdürülebilirlik standartlarına” tabi olmasını gerektirmektedir. Geçen hafta, Circle CEO’su Jeremy Allaire şunları söyledi:

“AB’de son derece yüksek bahisli oylar var. Böyle bir teklifin bu kadar ileri gitmesi, olağanüstü derecede endişe vericidir. Pratik gerçekliğe ayak uydurması pek olası değildir.”

Kripto piyasası için kötü bir haber oluşu yatırımcıları tedirgin edebilir. Bununla birlikte, endüstri, 2021’in ortalarından bu yana Bitcoin madenciliği için yenilenebilir enerji kullanımına doğru çok ilerledi. AB’ye öfkeyle bakan VanEck Direktörü Gabor Gurbacs, AB’nin karbon emisyonları konusunda ciddi endişeleri varsa Bitcoin’den önce yasaklayacak çok başka şeyleri olduğunu söyledi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin