Rusya'dan kritik dijital para açıklaması: CBDC 2023'te geliyor!
Rusya'dan kritik dijital para açıklaması: CBDC 2023'te geliyor!

Rusya’dan kritik dijital para açıklaması: CBDC 2023’te geliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Perşembe günü sanal bir basın toplantısında, Rusya merkez bankasından üst düzey liderler, bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) piyasaya sürme planları hakkında önemli ayrıntılar açıkladı.

Baştan yardımcıları Alexei Zabotkin ve Olga Skorobogatova, mevcut zaman çizelgesine göre 2023’te tam bir lansmanın nasıl gerçekleştirilebileceğini açıkladı.

Bugünkü duyuru, daha önce Rus merkez bankasının dijital rubleyi yayma planıyla bilinenlere dayanıyor. The Block’un daha önce bildirdiği gibi, banka 2021’in sonuna kadar dijital ruble altyapısını uygulamayı ve 2022’ye kadar dijital ruble prototiplerini test etmeyi planlıyordu. Şimdi, Rusya’nın merkez bankası dijital para birimi (CBDC) iki yıl içinde gerçek olacak gibi görünüyor.

Etkinlik sırasında bir dijital rublenin nasıl çalışacağına dair bazı operasyonel özellikler de tartışıldı.

Örneğin, merkez bankası dijital rubleye daha yumuşak bir geçiş sağlamak için nakit dışı işlemleri engellemeye çalışacak. Zabotkin, nakit dışı işlemlerin daraltılmasının, dijital ruble piyasaya çıktığında likidite kıtlığını telafi etmeyi umduklarını söyledi.

CBDC ayrıca, Çin’in dijital yuanına benzer iki aşamalı bir sisteme sahip olacak, burada merkez bankası, CBDC’yi ticari bankalar gibi üçüncü taraf firmalara dağıtıyor ve ardından CBDC’yi kullanıcılara dağıtıyor.

Bank of Russia yönetim kurulu üyesi Olga Skorobogatova bugünkü konferansta, Rusya’daki işlemlerin %73’ünün dijital hale geldiğini söyledi.

“Dijital ruble, üçüncü bir para biçimi olarak işlev görecek. Neden üçüncü bir form? Nakit paramız var, nakit olmayan paramız var ve dijital bir ruble, nakit ve nakit olmayan özellikleri içeren rublenin bir tokeni gibi görünecek.”

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin