Kongre, ABD'de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı
Kongre, ABD'de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı

ABD’nin yeni Hazine Bakanı ve SEC Başkanı, kripto paralar için ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika Birleşik Devletleri’nde kısa süre önce yeni Başkan Joe Biden ile birlikte farklı hükümet pozisyonları değişti. Ancak SEC başkanının rolü (Gary Gensler) ve Hazine Sekreteri’nin rolü (şu anda Janet Yellen’e devredildi), kripto para birimi topluluğunda bariz nedenlerle öne çıkıyor.

Her iki taraf da önümüzdeki dört yıl boyunca kripto para birimi endüstrisinin temel büyümesini etkileyecek kesin adımlar atacak. Kripto para topluluğu arasında, duygular çoğunlukla yükselişe geçti. Analistler yeni hükümetin, özellikle küresel salgın hükümeti daha fazla fiat para birimi basmaya zorladığından, uzun vadede enflasyonu artırması muhtemel politikalar geliştirmeye odaklandığını tahmin ediyorlar.

Yeni başkanların kripto para sektörü için anlamı ne olacak?

Analistlerin yanı sıra, eski ABD Başsavcısı Jeff Alberts, geleceğe yönelik tahminlerinin derinlemesine bir dökümünü paylaştı.

“Gary Gensler, gerçekten faydalı finansal yenilikler sunan dijital varlıklar alanındada yenilik veya değişimden korkmuyor. Bununla birlikte, Gensler, menkul kıymet yasalarını uygulama ve bu yasaları yatırımcılardan fon elde etmek için kripto para birimi teknolojisini kullanmak isteyenlere uygulama konusunda büyük olasılıkla agresif olacaktır.”

SEC’in Uygulama Bölümü’nün eski kıdemli danışmanı Philip Moustakis, borsaların ve ticaret platformlarının düzenleme açısından SEC’in bir sonraki hedefi olabileceğini ekleyerek devam ediyor:

“Dijital varlıklar alanında bugüne kadar SEC’in Uygulama Bölümü dolandırıcılık, ICO’lar ve bunların destekçileri ile ilgili davalar açtı. Bir süredir beklediğim ve yeni ve daha agresif bir başkanın altında gerçekleşmesi muhtemel olan bir sonraki mantıksal adım, dijital varlıklara ve yatırım için borsalara ve ticaret platformlarına daha fazla odaklanmak olacaktır.”

Yeni Hazine Bakanı’nın yasa dışı faaliyetler için Bitcoin’in kullanımını kısıtlamaya yönelik yorumlarını da ele alan Jeff Alberts, geçen yıl Aralık ayında FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network) tarafından önerilen ve bankaların ve para hizmeti girişimlerinin kişisel kriptolarına 3.000 dolardan fazla para aktaran kullanıcıların kimliklerini kaydetmelerini ve onaylamalarını zorunlu kılan politikadan bahsetti.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin