Sonunda o ülkede Bitcoin tahvil bonoları parlementoya sunulacak

Son 7 gün içinde USDT ve BTC hesaplarında artış yaşanıyor: Bu neye işaret?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto piyasası Aralık ayını tamamen düzeltmeyle geçiriyor. 4 Aralık Cumartesi günü 42.000 dolara kadar düşen BTC, 50K seviyesini oldukça az gördü. 10 Kasım’da 69.000 dolar ile tüm zamanlar zirvesini yaşadıktan sonra ciddi bir geri çekilme olmuştu. Derin düzeltmelerde BTC alımı ise hem bireysel hem kurumsal yatırımcılar tarafından yaşanmıştı. Bu alımlar ise halen devam ediyor. 

Piyasanın çoğunluğu derin bir düzeltmede kaldığından, kripto para borsaları büyük dijital varlık girişleriyle karşı karşıya. Altcoinlerin akışı karışık kalırken, Bitcoin döviz rezervleri USDT sahiplerinden gelen ek 500 milyon dolar ile 3 milyar dolarlık bir artışa sahne oluyor.

USDT rezerv artışları neyi işaret ediyor?
Kaynak: Viewbase

USDT rezerv artışları neyi işaret ediyor?

Döviz rezervlerindeki artış genellikle piyasa için düşüş işareti olarak kabul edilir. Çünkü bunu satış baskısında bir artış da takip eder. Yatırımcılar, borsalarda sıcak cüzdanlarında daha fazla para bulundurduklarında, kar etme eğilimine gider. 

Kripto para piyasası 2021 yazından sonra güçlü bir ralli yaşarken, piyasada satılmak üzere taşınan fonlar olmadığından döviz rezervleri sürekli düşük kaldı. Yatırımcıların kar elde ettiği tek dönem, borsaların rezerv girişlerinde büyük bir artışla karşı karşıya kaldığı Temmuz ayını işaret ediyor.

Yatırımcılar varlıkları borsalara taşıyor

USDT rezervlerinde yaşanan kar alma politikasıyla beraber varlıklarında borsaya taşındığı görülüyor. Borsa bakiyelerine göre, son yedi gün içinde 65.000’den fazla BTC girişi oldu. Büyük Bitcoin girişlerine ek olarak , borsalar Tether, Mana, DAI ve diğer sabit varlıkların girişine sahne oldu.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin