featured

24 Saatlik Kripto Para İşlem Hacmi Yeni Rekoru Kırıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para sektörü Çinden gelen haberler nedeniyle 24 saatlik işlem hacminde yeni rekorunu kırdı.



Kripto para piyasalarındaki işlem hacmi

Coinmarketcap verilerine göre, kripto paraların 24 saatlik işlem hacmi gün içerisinde 11.5 milyar dolara çıktı. Günlük işlem hacmi en son 19 ağustosta 10.5 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü.

Günlük işlem hacmine göre ilk sırada 4.2 milyar dolarla Bitcoin yer alırken, ethereum ve litecoin sırasıyla 1.9 milyar dolar ve 1.5 milyar dolar hacme ulaştı. İlk 10 kripto paraların 24 saatlik işlem hacmi toplamı 10 milyar doları aştı.

coinmarketcap

Bithumb ve Bitfinex’in her biri yaklaşık 1.5 milyar dolarlık işlemlerde bulunurken, Çinli bitcoin borsası OKCoin 750 milyon dolar işlem hacmini gördü. GDAX, Bittrex, Poloniex ve Huobi de dahil olmak üzere en az yedi borsa 500 milyon doları aştı. Kraken ve Coinone günün erken saatlerinde 500 milyon doları çoktan geçmişti.

Dün BTCC’nin Çindeki operasyonlarını durduracağını duyurması, ardından bu gün ViaBTC’nin eylül sonuna kadar viabtc.com’un kapatılacağını bildirmesi gibi haberler nedeniyle kripto para piyasasında ciddi bir dalgalanma yaşandı.

Bununla birlikte, günün ilerleyen saatlerinde OKCoin ve Huobi 31 ekimde CNY ile alım-satımları durduracaklarını ancak kripto para ticaretine ve hizmetlerini vermeye devam edebileceklerini ileri süren eşzamanlı ifadeler yayınladılar.

Bu duyurular, derhal bir toparlanma ile sonuçlandı. Günün erken saatlerinde 100 milyar dolar seviyesine düşmüş olan toplam hacmin, toparlanmayla 120 milyar dolara yükselmesine neden oldu. Bu yükseliş neticesinde tüm zamanların en yüksek günlük işlem hacmi gerçekleşti.

cryptocoins

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin