Uniswap, Pancakeswap ve Lido’yu domine ediyor…

Uniswap, Pancakeswap ve Lido’yu domine ediyor…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kendi sektörü içinde önemli kazanımlar elde eden Uniswap, rakiplerini de bir bir geride bırakıyor. Ayrıca merkezi borsalara güvenin azalmasında DEX borsalarına para akışı kaymıştı. DEX borsası olarak ilk işlemlerden biri de UNI üzerinde gerçekleşmişti.

Merkeziyetsiz kripto para borsası Uniswap, geçen yıl ürettiği ücretler açısından iyi bir performans gösterdi. Token terminali tarafından sağlanan verilere göre UNI, PancakeSwap, LIDO ve BNB zinciri gibi diğer protokolleri geride bıraktı. Önemli rakipleri geride bırakarak 3. sırada kendine yer buldu.

Ücretlerdeki bu artış, merkezi olmayan borsa (DEX) için toplanan gelirde bir iyileşmeyi de ortaya çıkardı. Token terminal verileri, Uniswap’in gelirini geçen haftaya göre %62,2 artırdığını gösterdi.

Uniswap’ın rakipleri Ether ve Opensea

Pancakeswap ve Lido Finance platformlarını geride bırakan Uniswap’ın rakibi Ethereum ve Opensea oldu. Ethereum bu alanda piyasanın geri kalanına büyük bir fark atmış durumda. Ancak UNI, Opensea platformunu geride bıracak bir potansiyele sahip.

Olumlu gelişmelere ek olarak Dune Analytics önemli bir ayrıntıyı da paylaştı. Merkeziyetsiz DEX borsasının, finansal performansı güçlüyken, platformdaki aylık aktif kullanıcı sayısı, tekil kullanıcı sayısının yanı sıra düştü.

Potansiyel olarak DEX’in uzun vadeli başarısını etkileyebilir. Kullanıcı etkinliğindeki düşüş, genellikle DEX tarafından oluşturulan geliri etkiler.

Dune Analytics, likidite havuzuyla ilgili bilgi de paylaştı. Uniswap’taki havuz değeri geçen yıl boyunca düştü. Havuz değeri, DEX’te işlem gören varlıkların toplam değeridir. Bu da havuz değerindeki bir düşüş, genel ticaret faaliyetinde ve likidite düşüşüne işaret edebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin