Bitcoin ve Ethereum teknik bakış: Veriler neye işaret ediyor?

Bitcoin ve Ethereum teknik bakış: Veriler neye işaret ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ve Ethereum, ocak ayının ikinci haftasında önemli bir kazanım elde etti. Diğer haftalara nazaran daha iyi bir görüntü gösteren en değerli iki varlık, alternatif varlıklara kapıyı araladı. Kasım ve aralık aylarında yaşanan kötü performansın ardından yine 17K ve 1.300 dolar her iki para birimi için geçildi.

Her ne kadar Bitcoin ve Ethereum kendi kritik dirençlerini geçse de piyasanın rahatlamadığı düşünülüyor. Bu yüzden de büyük bir sıçrama öncesinde son bir düzeltme masada kalıyor. Fakat bugün özelinde piyasanın iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Piyasaları yakından ilgilendiren bir haber gelişmesi ise bu haftanın gidişatı hakkında bilgi verecektir. Yarın Fed Başkanı Powell’ın konuşması ve ABD Tüketici Fiyat Endeksi, geleneksel ile dijital piyasaları etkileyecektir.

Bitcoin ve Ethereum teknik görünüm

BTC fiyatı haftaya başlamak için 17.000 doları aştı. Bu çıkış Bitcoin’i 9 Ocak’ta üç haftanın en yüksek seviyesine götürdü. Hareket, yaklaşmakta olan ABD enflasyon rakamlarından günler önce gelmesi dikkat çekti.

Trader’lar cuma günkü tarım dışı istihdam bordrolarına (NFP) tepki vermeye devam etti. Ethereum da daha yüksekte kaldı. Bu süreçte birkaç haftanın en yüksek seviyesi görüldü.

Bitcoin fiyatı

Bitcoin ve Ethereum’un takibi tüm piyasayı yakından ilgilendiriyor. BTC için pazar günü yaklaşık bir aydır ilk kez 17.000 doların üzerinde kapanış geldi. Şu anda BTC başına yaklaşık 17.200 dolardan el değiştiriyor. 

Kripto para birimi, büyük borsalarda ılımlı bir günlük işlem hacmi ve volatilite artışı ile karşılaştı. Ayrıca, rahatlama mitinginin fazla kalma gücüne sahip olmayabileceğini gösteriyor.

Grafiğe bakıldığında, bugünün en yüksek seviyesi, 10 günlük (kırmızı) hareketli ortalamanın nihayet 25 günlük (mavi) karşılığını geçmesiyle geldi. Buna ek olarak, 14 günlük göreceli güç endeksi (RSI), 60.00’deki son direnç seviyesini marjinal bir şekilde geçti.

Ethereum fiyatı

Ether, pazartesi günü birkaç haftanın en yüksek seviyesine geldi. Fiyat son tavan olan 1.300 doların üzerine çıktı.

ETH/USD paritesi, bugünkü seansın erken saatlerinde neredeyse 1.325$’a yükseldi. Bitcoin ve Ethereum performansı hemen hemen birbirine yakın artışlarla görüldü.

Grafikten görülebileceği gibi, RSI’nin de ivme kazanmasıyla birlikte burada da hareketli ortalamaların yukarıya doğru geçişi meydana geldi. Endeks, ETH’nin 1.500 dolardan işlem gördüğü 29 Ekim’den bu yana en güçlü noktası olan 66.81’de seyrediyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin