Ukrayna'dan savaş NFT'leri geliyor!
Ukrayna'dan savaş NFT'leri geliyor!

Tarihte ilk: Ukrayna’dan savaş NFT’leri geliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ukrayna, sosyal medya aracılığıyla milyonlarca anonim kripto para bağışı topladıktan sonra, Rusya ile çatışan silahlı kuvvetleri finanse etmek için NFT’ler çıkarıyor.

Ukrayna başbakan yardımcısı ve dijital dönüşüm bakanı Mykhailo Fedorov, Twitter’da hükümetin planın ayrıntılarını yakında açıklayacağını belirtti.

Plan, Ukrayna’nın silahlı kuvvetlerini finanse etmek için dijital varlıkları benimsediğinin son işareti. Ülke geçen hafta savaş bonolarının satışından 200 milyon sterlinden fazla para toplamıştı.

Çatışma başladıktan sonra hükümet, sosyal medyada iki cüzdanın adresiyle birlikte kripto bağışları için halka açık bir çağrı yayınladı.

Blockchain analiz şirketi Elliptic’e göre cüzdanlar bugüne kadar Bitcoin, Ethereum, Solana ve Polkadot bağışlarında 50 milyon dolardan (38 milyon sterlin) fazla bağış aldı.

En son hamle, satışları geçen yıl 40 milyar dolara ulaşan NFT’lerin etrafındaki kamuoyunun dikkatinden yararlanıyor.

Ukrayna hükümeti daha önce, bağışları teşvik etmek için kripto bağışçılarını bir airdrop, dijital ürünlerin ücretsiz dağıtımı ile ödüllendirme planını açıklamıştı.

Ancak bu planları NFT planından sonra iptal etti.

Kripto bağışları

Ukrayna Blockchain Derneği Başkanı Michael Chobanian geçen hafta Coindesk TV’ye verdiği demeçte, Ukrayna’nın savaş çabalarını finanse etmek için kripto paralara 14 milyon dolar harcadığını söyledi.

Merkezsiz kripto para borsası Uniswap, sitesinde listelenen tokenlerin Ethereum’a çevrilmesine ve tek bir işlemde Ukrayna’ya bağışlanmasına izin veren bir özellik oluşturdu.

Geçen hafta Ukrayna’nın kripto cüzdanına CryptoPunks adlı popüler bir koleksiyondan mavi bir bandana ve güneş gözlüğü takan pikselli sigara içen bir adamın NFT’si bağışlandı.

Rus aktivist grubu Pussy Riot tarafından desteklenen bir örgüt, Ukrayna bayrağının NFT’sini bir bağış havuzuna satarak 6,6 milyon dolar topladı.

Bu arada AB, ABD ve İngiltere’nin kripto paranın Rusya’ya girip çıkan fonları gizlemenin bir yolu olabileceğine dair endişelerini dile getirmesi nedeniyle, Rusya’nın ekonomik yaptırımları atlatmak için kripto para kullanmamasını sağlamak yönünde önlemler almayı düşünüyor.

silicon


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin