NFT pazarındaki dalgalanmalar devam ediyor! Daha fazla düşüş gerçekleşecek mi?
NFT pazarındaki dalgalanmalar devam ediyor! Daha fazla düşüş gerçekleşecek mi?

NFT pazarındaki dalgalanmalar devam ediyor! Daha fazla düşüş gerçekleşecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – NFT pazarı son aylarda önemli kayıplar kaydetmiş olsa da, sektör gerçek hayattaki birçok kullanım örneğinde benimsenmeye başladı.

Zincir üstü analiz platformu Nansen tarafından analiz edilen veriler, Blue-Chip NFT’lerin zor durumda olduğunu ve taban fiyatlarının önemli ölçüde düştüğünü gösteriyor.

Firmaya göre, çoğu Blue-Chip NFT‘nin taban fiyatları son 30 gün içinde %25’ten fazla düştü. Aynı zamanda birkaç koleksiyonun fiyatlarında da önemli bir artış kaydedildi.

Blue-Chip NFT’ler mücadele ediyor

Blue-Chip NFT’ler, kültürel önemleri, tarihsel ticari faaliyetleri, koleksiyoncu talepleri, nadirlikleri ve güçlü temelleri nedeniyle uzun vadede sürdürülebilir değere sahip olması beklenen koleksiyon parçalarıdır.

NFT taban fiyatı, bir koleksiyondaki varlığın alınabileceği veya satılabileceği en düşük tutardır. Gerçek zamanlı olarak güncellenir, Ethereum’a (ETH) kaydedilir ve bir NFT’nin aktivitesi ve sağlığı hakkında fikir verir.

Bored Ape Yacht Club (BAYC), DeGods, CryptoPunks, Azuki, Mutant Ape Yacht Club (MAYC) ve Moonbirds gibi önde gelen NFT koleksiyonları geçtiğimiz ay kayda değer düşüşler yaşadı. DeGods %55’lik bir çöküşle en sert darbeyi alırken, Azuki Elementals ve BAYC gibi koleksiyonlar sırasıyla %48 ve %27’lik düşüşlerle onu takip etti.

CryptoPunks’un taban fiyatı %4,26’lık minimum bir düşüş kaydetti. MAYC ve Moonbirds’te de %20 ve %26’lık düşüşler görüldü.

Düşüşlerin ortasında bazı NFT tahsilatları pozitif büyüme kaydetti ve taban fiyatlarının %50’den fazla arttığını gördü. Örneğin, 10.000 üretken pfpNFT’den oluşan Milady’nin taban fiyatı %66 artışla 4,59 ETH’ye yükseldi ve MAYC’nin 4,74 ETH fiyatına birkaç adım yaklaştı.

https://twitter.com/nansen_ai/status/1693992915566256145

NFT’ler hâlâ benimseniyor

Ayrıca Sproto Gremlins NFT koleksiyonu son 30 günde %262 oranında artış gösterdikten sonra 1,6 ETH taban fiyatına ulaştı. Koleksiyonun önemli kazanımları nedeniyle çoğu sahip büyük kazançlar elde etti. En iyi 20 sahibi analiz eden Nansen, en iyi Sproto sahibinin efsanevi bir NFT koleksiyoncusu olduğunu, akıllı para adresleri olmayan altı sıra dışı ve destansı koleksiyoncunun bulunduğunu açıkladı. Bazı Sproto koleksiyoncuları NFT’lerini bir miktar kâr elde etmek için sattılar.

NFT pazarı son aylarda önemli kayıplar kaydetmiş olsa da sektör, gerçek hayattaki birçok kullanım örneğinde benimsenmeye başladı. CryptoPotato, Nisan ayında Arjantinli düşük maliyetli havayolu Flybondi’nin NFT şeklinde uçak biletleri başlattığını bildirdi. Bundan önce Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi, müşterileri ve çalışanları için metaverse’de NFT’leri ve deneyimleri tanıttı.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin