Sui nft projeleri nedir, sui nft, sui nedir, sui nft al

Sui NFT sahnesi henüz başlangıç aşamasında olmasına rağmen ilgi çekmeye başladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sui blok zincirinin ana ağı başlatılmasından bu yana aktif bir Sui NFT topluluğu oluşmaya başladı. Satışa sunulan projelerin birçoğu hızla tükenerek yüz binlerce dolarlık işlem hacmi oluşturdu, ancak bazı erken aksaklıklar da yaşandı.

Mysten Labs tarafından geliştirilen bu katman-1 blok zinciri, bazıları tarafından “Solana’yı devirecek” şeklinde tanıtıldı. Ancak Solana, Ethereum’dan sonra en canlı NFT piyasalarından birine sahip. Sui nftleri, traderları çekiyor, ancak ağın hareketli bir alanı destekleyip desteklemeyeceği veya başlangıçtaki heyecanın Aptos ve Near gibi ağlarda olduğu gibi hızla azalıp azalmayacağı henüz belirsiz.

Perşembe günü gerçekleşen Fuddies adlı bir proje, şimdiye kadar yapılan en büyük drop oldu. Fuddies, çizgi film tarzında çeşitli poz ve tarzlarda tasvir edilen 10.000 Sui NFT profil resmi (PFP) içeriyordu. Ancak drop’u barındıran piyasa, mint işleminden sonra teknik sorunlarla karşılaştı ve bu durum koleksiyonerlerin yanı sıra rakip blok zinciri ağlarında NFT traderları ve Web3 geliştiricileri arasında tepkilere neden oldu.

Fuddies, Mysten Labs’ desteklediği yeni piyasa yeri Clutchy’de piyasaya sürüldü ve NFT’lerini lansman öncesinde bir izin listesine eklenen kullanıcılara 95 SUI (yaklaşık 125 dolar) fiyatla sundu. Ardından, halka açık satış Dutch açık artırma formatıyla başladı. Başlangıç fiyatı olan 300 SUI (yaklaşık 395 dolar), yavaş yavaş düşerek tükenene kadar 150 SUI’ye (neredeyse 200 dolar) kadar geriledi.

Ancak, Fuddies NFT’lerini hızlı bir kar için satın almayı uman alıcılar, istenen şekilde çalışmayan Clutchy’nin ikincil piyasa yerinden dolayı hızla hayal kırıklığına uğradılar.

Bazı Ethereum ve Solana NFT koleksiyonerleri, yeni rakip piyasanın teknik sorunlarla karşılaşmasını fırsat bilerek eleştirdiler. Clutchy, Sui Nft ana ağının başlatılmasından sonra sorunlar yaşaması nedeniyle planlanan NFT mintlemelerini zaten ertelemişti.

Ancak kısa süre sonra ikincil piyasa çalışmaya başladı ve şu ana kadar Clutchy, Fuddies için yaklaşık 24 saat içinde 605.000 SUI (yaklaşık 792.500 dolar) tutarında işlem yapıldığını rapor etti. Proje yaratıcıları Twitter üzerinden belirttiklerine göre, bu Ethereum ölçeklendirme ağı Polygon’da aynı süre zarfında gerçekleşen NFT işlem hacminden daha fazla olduğu anlamına geliyor, bu bilgi CryptoSlam verilerine dayanıyor.

SUI NFT PROJELERİ

Ancak, bu zamana kadar Sui üzerindeki en büyük NFT projesi olmasına rağmen, Clutchy üzerinde mintlenen ve tükenen başka bir NFT projesi olan sushi temalı Suishi, mintlenmesinden bu yana sadece yaklaşık 10.900 SUI (yaklaşık 14.300 dolar) değerinde ikincil işlem gerçekleştirdi.

Ancak Clutchy, aktif olan tek Sui NFT piyasa yeri değil. Geçen sonbaharda Aptos’ta hayata geçen Souffl3 isimli bir piyasa yeri de Sui’ye genişledi, ancak şu ana kadar en büyük projesi büyük bir satış olayı olmadı. Souffl3 üzerindeki en büyük Sui projesi Sui Trident, son 24 saatte yaklaşık 65.000 dolarlık işlem hacmi oluşturdu.

Ancak projeler başlatılıyor ve tükeniyor. Fuddies ve Suishi gibi drop’lar Clutchy üzerinde tükenirken, Depthos ve Sui G00dies de tükeniyor. Bununla birlikte, mevcut fiyat seviyesi – yani projedeki en ucuz listelenen NFT’nin fiyatı – halka açık mint fiyatının altına, 118 SUI (yaklaşık 155 dolar) seviyesine düşmüş durumda.

Mainnet lansmanından önce, Clutchy’nin kurucusu ve CEO’su Jacob “Dizzy Lizzy” Lawless, Decrypt’e “etkileyicilerden, yatırımcılardan, yaratıcılardan ve gözlemcilerden büyük ilgi gördüklerini” belirtti.

Ethereum, Solana ve daha yakın zamanda Bitcoin Ordinals ile görülen altın hücumu, her platformdaki en erken NFT’lerin değerinde büyük artışlar gördü. Yaratıcılar arasında yeni bir zincirdeki projelerle ilgili ilk çıkan olma isteği her zaman mevcuttur. Benzer şekilde, bilgili koleksiyonerler, gelecekte değerini artırabilecek erken kaynaklara sahip varlıkları kapmak için çabalar.

Bu durumu en son Ekim ayında görülen Aptos’un çıkışıyla gördük. Aptos, Solana NFT satışlarında bir düşüşle birlikte işlem hacminde bir artış yaşadı. Sui gibi, Aptos da Move programlama diline dayanıyor, bu yüzden ortak noktalar bulunuyor ve örneğin Souffl3’ün Sui’ye geçmesini ve kendisini “Move üzerindeki NFT pazarı” olarak tanıtmasını açıklıyor.

Sui nft, sui maymun, sui apes, sui nftleri, sui mint, sui nft | Kripto Para haber

Aptos NFT çılgınlığı hızlı bir şekilde sakinleşti, ancak ilk heyecan büyüktü. Örneğin, Aptos Maymunları NFT projesi, Aptos ana ağı canlı hale geldikten yaklaşık bir hafta sonra Ekim ayında yaklaşık 24 saat içinde yaklaşık 2.3 milyon dolarlık işlem hacmi oluşturdu. Sui ve Sui NFTleri henüz o tür bir zirveye ulaşamadı, ancak ana ağın devreye girmesinden bu yana sadece birkaç gün geçti.

Sui yaratıcıları arasında, zincirin diğer bazı zincirlerden daha gelişmiş yeteneklere olanak sağlama konusunda heyecan var.

Örneğin, gerçek zamanlı olarak güncellenen dinamik NFT’ler gibi özellikler sunabilme yeteneği. Bu, blockchain tabanlı video oyunları için açık bir avantaj sağlar. Örneğin, zamanla gelişen silahlar veya zırhlar, süreç içinde daha kullanışlı veya değerli hale gelebilir.

Ve oyunlar, Sui NFT hareketinin en büyük itici güçlerinden biri olabilir. Önemli başlıklar arasında Overwatch benzeri kahraman shooter Bushi, Walking Dead oyunu ve tank oyunu Panzerdogs (bir Solana taşınması) gibi oyunlar önümüzdeki haftalarda piyasaya çıkacak.

Bushi, Overwatch’ın Kahraman Savaşına Samurai Dokunuşu Getiriyor

Decrypt’e konuşan takma adlı Web3 proje danışmanı Dabblerer, “Hala ilginç deneylerin yapıldığı ve NFT ve dapp inovasyonunun başka bir dalgasının bir araya geldiği hissine kapılıyorum” dedi. “Bu lansmanlar, erken hareket edenlerin öğrendiği derslerden ilham alarak farklı yaklaşımlarla gerçekleşiyor.”

Dabblerer, Sui için gelecekteki potansiyel NFT kullanım durumlarına, Sui Name Service (SuiNS) adlı bir projeye işaret etti. Bu, popüler Ethereum Name Service (ENS) ile benzer bir yaklaşıma sahip, ancak alan adlarının hem Sui NFT’lerle hem de akıllı sözleşmelerle (merkezi olmayan uygulamaların gücünü sağlayan kodu içeren) ilişkilendirildiği bir sistemdir. Dabblerer, bu yaklaşımın kullanıcıların “daha fazla güven ve güvenlikle etkileşimde bulunmasına” olanak tanıyacağını önerdi. (SUI NFT)

“Teknolojisinin yenilikçilik için bir platform sağlaması nedeniyle Sui üzerine inşa etmeye karar verme sebebimizden biri,” diyen Clutchy’nin Lawless’ı söyledi. Move dilinin “yaratıcıların dinamik NFT’ler aracılığıyla yenilik yapmaları için engelleri önemli ölçüde azalttığını” ve potansiyel olarak daha fazla kullanım durumu ve etkileyici uygulama ve deneyimlerin açığa çıkabileceğini ekledi.

Ancak Sui ana ağı başlatmasının sadece birkaç gün sonunda, bu tür yenilikçi projeler ve uygulamalar hâlâ uzak bir gelecekte olabilir. Şu anda, bu hafta başlatılan projeler çoğunlukla diğer zincirlerdeki koleksiyonların türevleri gibi görünüyor ve hissediliyor.

Yine de, yüz binlerce dolarlık PFP’leri çeviren küçük ama etkili bir topluluk var ve erken heyecanın rekabetçi NFT ekosistemlerine gerçek bir korku salabilen bir şeye dönüşüp dönüşmeyeceğini göreceğiz.

finance.yahoo.com

 

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin