Türkiye tarihi Metaverse'e taşınıyor!
Türkiye tarihi Metaverse'e taşınıyor!

Bomba gelişme: Türkiye tarihi Metaverse’e taşınıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan Dionysos Evi, Metaverse aracılığıyla sanal ortama taşındı.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Zeugma Mozaik Müzesi’ndeki eserlerin sanal ortamda sergilenmesi için bir girişim başlattı. Binlerce yerli ve yabancı, bu 3 boyutlu müzeyi sanal platformda deneyimleme şansı yakaladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan Metaverse açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Planetaryum ve Bilim Merkezi’nde düzenlenen “Metaverse Dünyasına İlk Adım” başlıklı etkinlikte Gaziantep’in antik tarih açısından zengin olduğunu söyledi. Şahin, Türkiye’nin gençlere hazırlanmak için çağa ayak uydurması gerektiğini belirtti. Geleceğin dünyasını bugünden gören ve “gerekeni yapan” insanların geleceği inşa edeceklerine dikkat çekti.

“Yeni dünya için ilk adımı attık. Beş antik kenti, hanları ve müzeleriyle Gaziantep, meraklıları için Metaverse’e dahil edilecek.”

Türkiye NFT ve Metaverse projelerinde hız kesmiyor

Yakın zamanda Toyota Türkiye, Metaverse altyapısında yıllık strateji toplantısını gerçekleştirerek ülkenin otomobil endüstrisine yeni bir tarihi kilometre taşı ekledi.

Ayrıca, Ankara Üniversitesi müfredatına NFT’lerle ilgili yeni bir ders eklemiş durumda.

Tüm bunlara ek olarak ülkenin Dijital Dönüşüm ekibi, NFT için Türkçe bir terim önermek istiyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin