Tether hacmi, geleneksel ödemeleri geride bıraktı: 2022 bilançosu çok açık!

Tether hacmi, geleneksel ödemeleri geride bıraktı: 2022 bilançosu çok açık!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın en değerli stablecoin’i olan Tether, 2022 yılında iyi bir ticaret hacmine ulaştı. Her ne kadar diğer varlıklar kadar değer kaybına uğrasa da hacim bakımından olumlu performans gösterdi. Hatta Tether hacmi geleneksel ödemeleri bile geride bıraktı.

14 Ocak Cumartesi günü Tether, konuya ilişkin bir tweet paylaştı. Paylaşılan bir tweet’e göre Tether hacmi, 2022’de 18,2 trilyon dolarlık işlem gerçekleştirdi. 20 trilyon dolara yoklaşan hacim, Visa ve Mastercard gibi geleneksel ödeme işlemcilerini geride bıraktı.

2022 yılında 18 trilyon dolar hacme ulaşırken, Mastercard ve Visa sırasıyla 14,1 trilyon dolar ve 7,7 trilyon dolar değerinde işlem gerçekleştirdi.

Tether hacmi 2022 yılında önemli değerlemeye ulaştı

Stablecoin Tether hacmi, bir önceki sene yüksek işleme kavuştu. Bu da son yıllarda stablecoin’lerin muazzam büyümesine tanıklık ettiğimizi gösterdi. Kripto endüstrisinin karşılaştığı zorluklara rağmen, stablecoin’ler büyümüş gibi görünüyor. 

Stablecoin’in benimsenmesi, mevcut ekonomik durumun geleneksel para birimlerini dezavantajlı duruma getirdiği ülkelerde arttı. Bu durum ülkemizde de yaşandı.

2022’de stablecoin’lerin giderek daha fazla benimsenmesine rağmen, Tether biraz zor bir yıl geçirdi. Geçtiğimiz yıl boyunca Tether, Terra UST’nin Mayıs’ta ve FTX kripto borsasının Kasım’da çöküşünün ardından rezervleri ve ödeme gücü hakkında daha fazla endişe dile getirildi. Ancak buna rağmen Tether hacmi iyi bir çıkış gördü.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin