Haftanın kripto haberleri: Yoğun geçen haftanın özeti…

Dünya genelinde kripto sahipleri ne kadar oldu: İşte son çalışma…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasının 14 senelik bir serüveni olsa da henüz 2 yıllık bir süre zarfında benimseme daha çok arttı. 2021 yılından sonra kripto paralara olan ilgili daha fazlaydı. 2022 yılında gelen ayı dönemi süreci biraz daha sekteye uğrattı. Fakat raporlar yine de kripto sahiplerinin az olduğunu gösteriyor.

Yapılan bir araştırmaya göre dünyada yaşayan 8 milyar insandan sadece 43 milyonu kripto sahibi olduğu ortaya çıktı. Kripto sahipleri oranı oldukça düşük kaldığı görüldü. Bu rakam nüfusun sadece %1’inden azına denk geliyor.

CoinMarketCap’e göre, kripto para biriminin başarısına rağmen, insanların çok az bir kısmı Bitcoin ve türevlerine sahip. Bu kadar az bir sahiplik oranını ortaya çıkmasının birçok nedeni var. Ancak önümüzdeki yıllarda kripto sahiplerinin daha da çoğalması bekleniyor.

Kripto sahipleri dünyada yüzde 1’lik kısımı oluşturuyor

Ocak 2022 yılından bu yana, dünyanın önde gelen kripto para blok zinciri barındırma sitelerinden biri olan Blockchain.com tarafından birbirinden benzersiz toplam 85 milyon BTC cüzdanı oluşturuldu. 

Kripto para birimi cüzdanı oluşturmak ile benzersiz bir şekilde belirli miktarlarda kripto para birimine sahip olmak arasındaki farka aşina olmayanların kafa karışıklığına neden olabileceği yerdir.

ExplodingTopics.com’a göre, BTC yatırımı söz konusu olduğunda 46 milyon Amerikalının payına sahip olmasına rağmen, kripto para biriminin benzersiz mülkiyeti daha az. Yani dünya çapında toplan kripto sahipleri oranı 43 milyon olarak saptandı.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin