featured

Tarihte Bu gün Dijital Paralar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu gün 4 Ağustos 2017… Araştırmalarım sırasında bundan tam 4 yıl önceki bir tablo gözüme çarptı. Geçmişe bakıp tebessüm ettiğimiz fotoğraflar gibi ekranımda duruyordu. 4 Ağustos 2013’e ait olan bu tablonun fotoğrafını sizlerle paylaşmak istedim. İlginizi çekecektir…

Coinmarketcap‘ten alınmış bu fotoğraf, yalnızca dört yılda dijital para sektörünün katettiği yolu açıkça gösteriyor,

04 Ağustos 2013

Gelin birlikte bir değerlendirme yapalım…

O gün, dijital paraların toplam piyasa değeri yalnızca 1,275,693,704$ (1.27 milyar dolar) iken, bu gün toplam piyasa hacmi, 101.3milyar dolar’a ulaşmış. Neredeyse 100 katı.

Bitcoin’in piyasa hacmi ise, 1.2 milyar dolar iken, 46.8 milyar dolara ulaşmış. Tüm dijital paraların piyasa hacmi neredeyse 100 kat artmışken, Bitcoin’in piyasa hacmi yaklaşık 8 kat değer kazanmış. Bunun en büyük sebebi ise, o gün yalnızca 46 adet farklı dijital para birimi bulunurken, bu gün 800’ün üzerinde dijital para birimi bulunmakta.

59.5 milyon dolar piyasa hacmine sahip Litecoin, o günlerde 2,98$ iken, bu gün 2.2 milyar dolar piyasa hacmine sahip ve 43$ kurundan işlem görmekte.

Üçüncü sırada bulunan Namecoin, 3.8 milyon dolar piayasa hacmine sahip ve 0.6$’dan işlem görüyor iken, bu gün 27milyon dolar piyasa hacmine sahip ve 1.83$ kurundan işlem görüyor.

Dördüncü sırada Peercoin yer almakta. Piyasa değeri 3.2 milyon dolar ve 0.16$ kurundan işlem görüyormuş. Bu gün ise, 45.5milyon dolar piyasa hacmine sahip ve 1.88$ kurundan işlem görmekte.

Genel olarak baktığımızda, tüm kripto para sektörünün inanılmaz bir büyüme gösterdiğini farkedebiliriz. Ancak bu her dijital para için geçerli değil tabi. Bazı dijital para birimleri zaman içerisinde istediği ilgiyi göremediği için yok olabiliyorlar. Bitcoindeki dudak uçuklatan görüntü gibi değer artışları yaşayan dijital para sayısı tabiiki çok daha fazla.

Bir arkadaşımın Bitcoin ile tanışma hikayesi

Bu samimi yazıyı bir arkadaşımın bitcoin ile tanışma hikayesiyle bitirmek istedim.

Bundan yıllar önce arkadaşıma yine onun da bir arkadaşı gelip, bitcoin adı verilen birşeyden bahseder. Ancak bizimki pek birşey anlamaz. Anladığı tek şey; bitcoin denen şeyin, daha önce yalnızca birkaç cent olduğu, o gün ise 3-4$ seviyesine çıktığıydı. Arkadaşı gayet heyecanlı bir şekilde ”bundan almalıyız, çok değerleniyor” dedi. Arkadaşımın cevabı; ” birkaç cent’ten birkaç dolara yükselmiş bile, neredeyse 10 kat artmış, daha da artmaz bu” oluyor.

Birkaç zaman sonra heyecanlı arkadaş tekrar geliyor… ” bitcoin 100 doları geçti, almalısın bundan sende” diyor. Bizimkinin cevabı; ” ohoo, sadece birkaç dolardı, şimdi ise 100 doları geçmiş, büyüyeceği kadar büyümüş artık alınmaz” oluyor :))

Heyecanlı arkadaş aylar sonra geri geliyor, tahmin edebileceğiniz üzere; ”bitcoin 1,000 doları geçti arkadaşım, alman lazım artık seninde” dediğinde, bizimki oldukça şaşkın ”bu kadarını beklemiyordum, ancak yükseleceği kadar yükselmiş artık, alınmaz bu saatten sonra diyor”

Arkadaşıma ne mi oldu?

Bu gün Bitcoin’in 2,800 doların üzerinde olduğunu biliyor ve ”bitcoin çok arttı, artık alınmaz, en yüksek seviyesine geldi” diyor :))



Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin