STeX ile kripto para endüstrisindeki likidite sorunu tarih oluyor.
STeX ile kripto para endüstrisindeki likidite sorunu tarih oluyor.

STeX: Yetişkinler için ilk kripto para borsası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisi ve kripto para altyapılarındaki son gelişmeler, bilgisayar güvenliği ve finans uzmanları arasında artan bir ilgi görüyor. 2010 yılından bu yana dünya çapında 40 milyon kullanıcısı olan KeyCaptcha’nın kurucusu Sayın Nicholas Price bu gelişmeleri fark edilmeden bırakmadı. Yetişkinlere yönelik ilk borsa olan STeX Exchange’i yaratan bir geliştirme ekibine liderlik ediyor.

Bu, otomatik likidite konsolidasyonu ile akıllı bir kripto para ticaret platformudur. Platform, tek bir yerde en iyi borsalardan teklifleri otomatik olarak toplar.

Biz de Price ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Nicholas, bu projeye başlamanızı neye bağlayabiliriz? Fikir nereden çıktı?

Başlangıçta, kripto paralarla ilgilendik ve birkaç ticaret robotu geliştirdik. Sonra farkettik ki, pazar olgunlaşmadan çok uzak. Bu piyasada, işlem hızı ve varlık kapsamı açısından platformlar yeterli hizmet kalitesi sağlayamıyor. Güvenlik açığı, aynı zamanda, kripto borsalarının yalnızca küsuratlardan ve müşteri fonlarının kaybından kaçınmayı başardığından dolayı dikkat çekici. Bir noktada, daha iyisini yapabileceğimizi ve zevk alabileceğimiz bir şey yapabildiğimizi anladık. Hem hizmet hem de güvenlik açısından.

Nicholas, “yetişkinler için borsa” derken neyi kastediyorsunuz?

İlk olarak, bu pazar çok yeni. Bilgisayar sistem güvenliği, yük dengeleme ve ölçeklenebilirlik ve profesyonel tüccarların kullanıldığı borsa araçları gibi konularda gerekli deneyimi barındırmayan kripto para kazanma meraklıları tarafından birçok hizmet yaratıldı. Şimdi bile, teknik analiz araçları ve gerekli teknik göstergeler sunmayan pek çok platform var. Temel stop-loss ve kâr amaçlı siparişler bile eksik. Hızlı tempolu kripto para eğilimleri için ideal olarak uygun olan takip-durdurma ve kâr amaçlı siparişlerden bile bahsetmiyorum. Bunlar olmadan, deneyimli bir tüccar bile tam verimlilikle iş yapamaz. Sonuçlar birkaç kez farklılık gösterebilir, çünkü kripto borsası gerekli hizmetleri sağlamıyor. Bu durumu, sıkıntılardan, yetişkinlerin hizmetlerinden uzak, ideal bir hizmet yaratarak düzeltmeye karar verdik.

Alışılmış alış-verişte sadece Bitcoin satın almak ve kripto paralar üzerinde para kazanmaya başlamak yeterli olabilir mi?

İlk izlenim, evet olabileceğini söyleyebilir. Bununla birlikte, Bitcoin oranının kat kat arttığını gösteren hızlı tempolu rallilerin, oran bir aralıkta durduğunda veya düştüğünde bir ya da bir buçuk yıllık düşüş süresi olduğunu hatırlamalıdır. Büyük ralliden önce başlamadıkça, ilk kârdan önceki yıl boyunca kayıplar görünce iyi hissedecek misiniz? Son zamanlarda Bitcoin %70 düştü!

Bu arada, ticaret profesyonelleri o zamanlarda bile kazanç elde ediyorlar; bir kripto para biriminden diğerine geçiyorlar ve düşen pazarda bile maksimum etkiyi elde ediyorlar. Her zaman, en azından başka bir kripto para birimine karşı büyüyen bir kripto para birimi vardır. Kasım 2017’de Bitcoin’den Ethereum’a sıçradı ve Şubat 2018’de geri sıçradıysanız, o zaman Bitcoin varlığınız üç katına çıkabilirdi! Son Bitcoin ayarlamasını dikkate alsak bile (Bitcoin yaklaşık olarak Kasım 2017 ile aynı), Kasım ayında sadece Bitcoin satın alan ve bunu gerçekleştirenlerin aksine, büyük bir kâr elde edebilirdiniz.

Piyasa genel olarak büyümediğinde bile kripto paralardan faydalanmanın mümkün olduğunu mu kastediyorsunuz?

Evet, ama bunu yapmak için bir token satıp başka bir tane satın almanız ve bunu hızlı bir şekilde yapabilmeniz gerekir. Daha da iyisi, doğrudan bir tokenden diğerine değiştirmek gerekir. Bu özellik eski borsalarda mevcut değil. Herhangi bir borsa, ABD doları veya Bitcoin için satılan çok sınırlı bir kripto para kümesi sunar. Yani, bir borsada listelenen parayı satmalı, paranızı geri çekmelisiniz (bir gün sürebilir), başka bir paranın listelendiği başka bir borsaya para gönderebilirsiniz… vs. Bu arada, para birimi oranı iki kez büyüyebilir, pazar %20 – 30 oranında büyüyebilir ve kârlı işleminiz yarı yoldadır.

STeX’te uygulanacak yeni bir “A2A” teknolojisi geliştirdik. Gecikme olmaksızın herhangi bir coin arasında anlık alım satım sağlar. Bu teknoloji, kaynak konusunda bilgi sahibi olmamızı sağlar.

Aynısı borsa listesi için de geçerlidir. İşlemin ilk yılında listelenen token ve kripto paraları 500’e çıkaracağız. Yakın zamana kadar, traderlar bazı paraları işlemek için birden fazla borsada hesap açmak zorunda kaldılar. Şimdi STeX’te tek bir hesap yeterli olacaktır.

STeX neden kendi utility tokeni A2A‘yı yarattı?

A2A (Any2Any) adı, geliştirdiğimiz teknolojiden türetilmiştir ve aynı zamanda bu teknolojinin özüdür. Yüzlerce farklı varlığa sahip olduğunuzda, medyan değere, diğer her bir varlık türünü sağlayan belirli bir mutlak değer payına ihtiyacınız olacaktır. Bu sadece ticaret için değil, aynı zamanda komisyon muhasebesi için de geçerlidir.

Halen A2A dışında başka hiçbir teknoloji, tüm çapraz oranları yeterince hızlı işleyebilmektedir. A2A sadece kripto ticaretini büyük dünya katmanına yönlendirmekle kalmaz, aynı zamanda sektördeki yeni teknoloji standartlarını belirler.

Kullanıcılara komisyonsuz ticaret sözü veren rakiplerinizden korkmuyor musunuz?

Hayır. Bildiğiniz gibi, bedava öğle yemeği diye bir şey yoktur. Güveninizi, paranızı ve büyük ölçekli işlemlerinizi belirli bir projeye koyduğunuzda, sağlayıcının itibarını tehlikeye atmayacağını ve güvenli ve yedekli hizmet için tüm araçları sunabileceğini anlamak önemlidir. Komisyonlar, en iyi hizmeti en iyi şekilde sunabilmelerini sağlar.

Bir kripto borsası, tüccarların milyonlar kazandığı yerdir. Ve işlem noktasında her şey gecikmeden çalışıyor olmalı. Özellikle pik yük süreleri boyunca geçerlidir, çünkü bu tam olarak satın alma ve satış oranlarının en uygun olduğu zamandır.

STeX, tüccarların diğer borsalarda olduğundan daha fazla para kazanacakları şekilde tasarlandı. Örneğin, en iyi oran kümelenmesi burada. Tüccarlar günün sonunda komisyon ödenen yere gelmezler. Aktif yatırımcılar da esnek indirim sistemimizin keyfine varacaklar.

A2A tokeni sahipleri ek indirimden yararlanacak mı?

Tabii ki. A2A tokenleri indirim programının bir öğesi. Komisyonu en aza indirmek için, A2A tokenlerini dahili hesap bakiyenizde STeX Exchange’de tutmanız gerekir. Borsadaki kullanıcı hesabı çeşitli bonuslar alabilir. Bu arada, rakiplerimizin tokenleri, örneğin BNB’den farklı olarak A2A’mız, indirim sistemi yapısı değişse de ilk kullanım yıllarından sonra indirim potansiyelini kaybetmez.

İlk yıl boyunca, tüm STeX Exchange kullanıcılarına komisyonun hesap bakiyesinden A2A tokenleriyle ödenmesi koşuluyla komisyonlarda %50 indirim uygulanacak. Diğer tokenlerden farklı olarak, büyük hacimli ticari kullanıcılar bu indirim oranını koruyabilir. Bu imtiyaz, kullanıcıları çeşitli stratejiler uygulamaya, aynı maliyetle daha fazla işlem gerçekleştirmeye ve daha az marjinal piyasa hareketine hizmet etmeye teşvik edecek.

STeX.Exchange projesi, Ağustos-Eylül arası crowdfunding kampanyası sırasında 15 bin ETH topladı ve MVP’sini piyasaya sürdü. Girişim için ek fon toplamak adına STeX bir ICO yürütecek. STeX A2A yardımcısı 1 Mayıs 2018’de başlayacak.

Kullanıcıların yeni A2A teknolojilerini test etmelerine olanak tanıyan STeX işlem platformunun alfa versiyonu, 27 Mart 2018’de başarılı bir şekilde piyasaya sürüldü. STeX, Temmuz 2018’de Beta sürümüne kadar her hafta 5 yeni token listeleyecek. Eylül ayından önce 100’ün üzerinde coin olması bekleniyor.

 

Daha fazla bilgi için platformun web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Whitepaper için tıklayınız.

STeX

Web SitesiTelegramFacebookTwitterYouTube

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin