Sağlık sektörüne Blockchain teknolojisini getirmek mümkün mü?
Sağlık sektörüne Blockchain teknolojisini getirmek mümkün mü?

Sağlık sektörüne Blockchain teknolojisini getirmek mümkün mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para sektörü sonsuza dek yaşar mı bilinmez lakin Blockchain’in potansiyeli açık. Peki sağlık sektörüne Blockchain teknolojisini getirmek mümkün mü?

Son birkaç haftadır kripto para piyasasında hayli istikrarsız ve spekülatif bir süreç geçiriyoruz. Bu istikrarsızlık ışığında, MediChain Tıbbi Büyük Veri Platformu Token (MCU) gibi utility tokenleri, Blockchain meraklılarının ilgisini çekiyor. Talep tabanlı değer artışı için kripto para birimleri satın almanın aksine, bu tokenlerin Blockchain tabanlı servis sağlayıcısı ile doğrudan bir bağlantısı var.

Her ne kadar tokenlar kripto para birimlerine benzese de, aynı zamanda bir dizi yenilikçi olanaklara sahip olmalarını da sağlarlar. Tokenize edilmiş bir ekosistemin nasıl işleyeceğine dair ideal bir örnek sunan MediChain, geçtiğimiz günlerde ICO’yu başlattı.

MediChain sağlık sektörüne Blockchain teknolojisini nasıl getiriyor?

MediChain’in arkasındaki temel fikir, hasta kayıtlarının hem güvenli bir şekilde hem de hastalar, doktorlar ve araştırmacılar tarafından küresel olarak erişilebildiği, Blockchain’de bir elektronik tıbbi ve sağlık kaydı (EMR/EHR) veritabanı oluşturmak.

Tüm kayıtlar platformda anonimleştirilir ve tüm önemli veriler zincir dışı tutulur. Bu, eğer isterlerse, kullanıcıların tıbbi bilgilerini anında herhangi bir sağlık hizmeti sağlayıcısına gönderebilecekleri veya ödül için tıbbi sektörle bilgilerini anonim olarak paylaşabilecekleri anlamına gelir.

Sonuç olarak, MediChain platformu medikal hizmet sağlayıcıları arasındaki bilgi bağlantısını hızlandıracak, endüstri liderleri ve yenilikçiler için güvenli anonim EMR/EHR bilgileri sağlayacak ve araştırmacıların bir sonraki tedaviyi keşfetmesine yardımcı olacak.

MediChain
MediChain

“Büyük veriler için kullanım alanları saymakla bitmiyor.”

MediChain CEO’su Dr. Mark Baker, konuyla ilgili şunları söylüyor:

İster ilaç araştırması yapan, ister yeni ilaçları test eden, ister medikal trendler arayan sigorta şirketleri veya tedavi arayışında olan tıbbi araştırmacılar olsun; büyük veriler için birçok kullanım bulunuyor. Mobil sağlık uygulamaları için büyüyen bir pazar da var. MediChain, tüm bu ilgi alanları ile bireysel sağlık hizmeti alıcısı arasında merkezi bir bağlantı sağlayacaktır.

MCU Token’in hem tıbbi araştırmalarda hem de bireysel sağlık alanında benzersiz ve üretken bir rol oynayabileceği bu yeni sağlık ekosistemin merkezinde Blockchain bulunuyor.

Bir para biriminden çok daha fazlası

Platformun para birimi olarak işlev gösterecek olan tokenin pek çok sayıda fonksiyonu var.

Örneğin, bireysel sağlık hizmetinden yararlanan kullanıcılar, bilgilerini büyük veri bloklarının bir parçası olarak araştırmacılarla paylaşarak token kazanabilecekler ve daha sonra tıbbi konsültasyon ve hizmetler için tokenlerini harcayabilecekler.

Sağlık hizmeti sağlayıcıları ise ilaç şirketlerinden ve araştırmacılardan yeni bilgi sistemleri ve ürünleri için ödeme yapmak için tokenleri kullanabilecekler. Son olarak tokenler, sektörde yenilik sağlayan geliştiricilerin ürünlerini geliştirmek için yeni veriler ve tüketici geribildirimleri almalarını sağlayacak.

Geleceğin ön saflarında yerinizi ayırtın!

Medikal hizmet sektörü küreselleşmeye başladığında, MediChain akıllı, güvenli ve kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleri için geleceğin ön saflarında yer alacak.

1 Mart’ta başlayan ICO süreci, 30 Nisan 2018’e kadar devam ediyor. Sağlık sektörüne Blockchain teknolojisini getiren bu önemli girişime destek olmak için elinizi çabuk tutun!

Ayrıntılı bilgi için MediChain web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Whitepaper için tıklayınız.

MediChain

TelegramTwitterFacebookLinkedinYouTube

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin