Reales
Reales

Kripto para yatırımında riskleri en aza indirgemeyi amaçlayan girişim: Reales

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Reales, yatırımcılara gerçek servet koruma ve aynı zamanda kripto para pazarının sınırsız kâr potansiyelini sağlamayı hedefliyor; gücünü altın ve gümüşten alıyor.

Reales Coin: Gerçek değerli kripto para

Tarih, sağlıklı ticaret ortamları kuran kültürlerin nasıl büyüdüğünü ve en çok geliştiğini bize gösterdi. Hem kâr potansiyeli hem de risk koruması sunan aktif bir ticaret pazarı, hayatta kalma ve ekonomik refahın anahtarı olmuştur. Ekonomiler her zaman üretmek için emek gerektiren nesneye değer verir. Aslında, bir şey üretmek için gereken emek miktarı genellikle değerinin birincil ölçütüdür.

Takastan satışa: Altın ve gümüşün önemi

Erken takas ekonomisi, mükemmel bir ticaret sisteminden hayli uzaktı. Örneğin, üzerinde anlaşmaya varılan miktarda ekmek karşılığında biraz et ticareti yapabilirsin, ancak, bir noktada ekmek yapımcısı yeterli etten fazlasına sahip olacak veya bunun tersi de mümkün. Böyle bir durumda ticaret, belirsiz bir süre askıda kalabilir ve bu süre zarfında, yapmak için yeni takaslar bulunması gerekecek.

Daha etkin bir ticaret biçimi oluşturmak için sonunda bulunan çözüm, değerli metaller, altın ve gümüştü. Ticarette altın ve gümüş neden bu kadar önem kazandı? Bu soruyu tam olarak cevaplamak zor, ancak altın ve gümüşü en çok kabul gören takas aracı haline getiren çeşitli nedenler var.

Her şeyden önce, dayanıklı tüketim malları oldukları için pratikte bu amaç için çok uygunlardı; zamanla çürüyebilecek şeyler değildi. İkinci olarak, madeni paralar gibi standartlaştırılmış miktarlara kolayca kalıplanabilirlerdi. Üçüncüsü, mücevher, mutfak eşyaları ve diğer şeyler yapmak için kullanılabilecek metaller oldukları için kendi değerlerine sahiplerdi. Dördüncüsü, kolayca tanınabilirlerdi. Beşincisi ise var olan tüm farklı kültürler ve uluslar tarafından değerli kabul edildiler.

Altın ve gümüş, değişim için ortak bir araç olarak kesinlikle daha etkin bir şekilde çalışan ekonomilerde kullanılır. Alıcının ne almak istediği önem teşkil etmeksizin; bir ürünü bulmak, taşımak ve teslim etmek zorunda kalmadan karşılığında altın ve gümüş ile ödeme yapabilirsiniz. Satıcı, daha sonra aynı altın veya gümüşü alıp istediği mal ve hizmetleri alabilmek için kullanabilir.

Bir tasarruf aracı olarak altının dayanıklılığı

Farklı yer, zaman ve ekonomilerde hep farklı şeyler değerli olarak kabul edilmiştir. Değerli metallerin dikkate değer özelliği, insanlık tarihinin her yerinde, her zaman evrensel olarak değere sahip olduğu düşünülmüş olmasıdır. Altın her zaman ve her yerde değerli bir havuz veya depo olarak kabul edilmiştir. Ekonomistler, altının standardı üzerinde çalışma fikrini savunuyorlar, ancak hiçbir ekonomist altının öz değerini ciddi olarak tartışmadı.

Günümüz ekonomisinde altın ve gümüş kullanmanın problemi, altın ve gümüşün gündelik işlemlerde kullanmak için oldukça garip varlıklara dönüştüğüdür. Kendinizi bakkaliye için altın külçe ya da bir ons altın para ile ödeme yaparken hayal edin. En azından 1.200 doların üstünde bir alışveriş yapmayı planlamadıkça ya da bakkalın altın parçalarını hatasız tartacak ve kesebilecek bir makinesi olmadıkça, bu süreci yönetmek oldukça zor olacaktır.

Kağıt para ve fiat para birimleri

Aslında kağıt paranın ekonomi dünyasına girmesinin başlıca nedeni, alışverişi kolaylaştıran belli miktarda altın veya gümüşü belirtmenin kolay bir yolunu sunmasıydı. Altın veya gümüş destekli kağıt para; bireyler, şirketler ve hükümetler arasında günlük alım-satım işlemlerini gerçekleştirmek için neredeyse mükemmel bir sistem sağladı.

Ancak artık kağıt para, tam olarak aynı özellikleri taşımıyor; çünkü artık altın veya gümüş ile desteklenmiyor. Fakat istisnalar da mevcut; bazı ülkeler para birimlerini daha stabil ve çekici kılabilmek adına altın standardına döndürmeye çalışıyor.

Servet saklamak için orijinal değeri belirleme

Fiat para biriminin ifade ettiği değerin aksine, altının gerçek değeri açıkça görülebilir. Örneğin Çin, dünyanın egemen ekonomik gücü olmaya yaklaşırken; yıllardır altın satın alan ve stoklayan Çinliler, altın destekli yeni bir para birimi oluşturmak için bastırıyorlar. Çin Yuan’ı eğer altın destekli bir para birimi olsaydı, bu durum Çin’in ve Yuan’ın ekonomik güç ve değer bazında hayli yükselmesine sebep olurdu.

Fakat günümüz dünya ekonomisinde çok önemli bir konu olmasına rağmen, altın standardına dönme fikri başka bir tartışma için daha çok önem taşıyor. Buradaki birincil amacımız, basitçe altın ve gümüşün gerçek zenginliği ölçmek için mükemmel varlık olduğunu belirtmek.

Reales Coin: Yeni para ekonomisine hoş geldiniz!

Reales Coin, modern ticaretin gelişiminde büyük bir dönüm noktası. Blockchain’in bir “müttefik” olarak ortaya çıkmasıyla birlikte servet, değer ve değişim ile ilgili modern çağın ikileminin çözüm anahtarını sunuyor. Blockchain, daha önce var olan herhangi bir şeyin aksine, işlemlerin ve varlıkların şeffaf bir defterine kavuşmamıza olanak tanıyor. Blockchain ile gerçek varlıkların saklanabileceği merkezi olmayan bir yer elde etmiş oluyoruz. Ve Digital Coin’in sahibi kimse, varlıkların da haklarına sahip oluyor.

Her geçen gün daha fazla insan Blockchain’in değerini fark etmeye başlıyor. Kripto para birimleri, 2017’de biten ve 2018’e giren finansal piyasaların en uzun süre gündeminde kalan konuydu. Ünlü yatırımcı Warren Buffet, dünya ekonomisinin yeni bir döneme girmesiyle birlikte Blockchain’in değerinin artan bir şekilde tanınmasının mükemmel bir örneğiydi. Buffett son zamanlarda sahip olduğu demiryolu işletmelerinden birinin navlun lojistiğini daha etkin bir şekilde kontrol etmek için bu yeni mali teknolojiyi kullanmayı hedeflediğini açıklamıştı. Buffett, dikkatlice düşünmeden, dürtüsel davranan bir insan değildir; aksine ekonomik geleceği hayal edebilen biri. Bu yüzden, Blockchain’i milyarlarca dolarlık işletme imparatorluğuna entegre etmeyi planladığını söylemesi, akıllı yatırımcıların dikkat etmesi gereken hayli önemli bir olay.

Kripto para piyasasının büyüme sancıları

Kripto para dünyasında gelişen tek büyük sorun, neredeyse herkesin takip etmesi gereken binlerce yeni kripto para biriminin değeri ile ilgili aşırı tahrikli tahminlerin aşırı reklam patlaması olmuştur. Aniden, milyonlarca insan, kripto para pazarının büyük yatırım fırsatlarını elde etme endişesini taşımaya başladı. Kripto para trenine atlamak için acele eden birçok yatırımcı, dikkatsizce gerçek bir değere yatırım yapma fırsatı arıyor.

Halihazırda yatırımlarının on katını, yüz katını almaya çalışan ve adı sanı belirsiz kripto paralara yatırım yapan pek çok yatırımcı, kendini yakmış durumda. Ne yazık ki, bu durum kripto paraların gerçek bir değere sahip olup olmadığı konusunda birçok potansiyel yatırımcıda kötü bir izlenim bırakıyor.

Kripto paralarda gerçek değerin önemi

Ancak, kripto piyasasının bu erken büyüme ağrılarından kaynaklanan olumlu etkiler de var. Birincisi, yatırımcıların bu deneyimleri, yalnızca gerçekçi olmayan bir vaat dağından ziyade gerçek maddi varlıklarla desteklenen kripto paraların önemine dikkat çekmek gerek. İkincisi, kripto para birimlerinin gerçekten değerli olduğunu ve olumsuz ekonomik koşullarda bile değerlerini koruyabileceklerini daha net bir şekilde görmeyi kolaylaştırdılar. Başka bir deyişle, yalnızca en iyi zamanlarda değil, en kötü dönemlerde bile başarılı olabilecek bir kripto paraya yatırım yapmanın önemini ortaya koydular.

İyi biçimlenmiş bir kripto para birimi örneği

DigixDao, kripto para birimlerini gerçek varlıklarla desteklenmenin öneminin iyi bir örneği. Her DigixDao, farklı işlevleri yerine getiren iki tokenden (DGX ve DGD) oluşur. Bir yatırımcının sahip olduğu her DGX, Singapur’da bir kasa dairesinde depolanan bir gramlık %99.9 saf altından oluşur. DGX tokenleri, yatırımcılara gerçek değere istikrarlı bir depo vererek kripto piyasasında riskten korunmanın önemli araçlarını sunar. DGX ayrıca, yatırımcılara altın satın almak için daha güvenli ve daha ucuz (minimum ücret) bir süreç sunuyor. Bununla birlikte, her DigixDao’nın fiyatı bir gram altın fiyatının üstündedir. Neden mi? Çünkü DigixDao’nın ikinci bölümü, yatırımcılara kripto para pazarını karakterize eden ve bunu cazip hale getiren neredeyse sınırsız kazanç potansiyeli sunuyor. DGD token sahipleri, DGX satın alan, satan ve depolayan yatırımcılardan toplanan tüm ücretlerden yüzdelik pay alırlar. DGX tokenlerine olan talep arttıkça, DGD tokenlerinin değeri katlanarak artacaktır.

Reales Coin’in üstün nitelikli yapısı

Reales Coin, büyüyen mal varlığı için farklı bir formül getirirken, kripto pazarının risklerine karşı da koruma sağlıyor. Reales tokenleri, sadece bire bir yedekleme sistemine sahip değil, bir havuz ve arka plan sepetine sahiptir. Bu sepet, hem depolanmış mal varlığı hem de kazanım yaratmak için kazanç potansiyelinin güvenliğini artırıyor.

Kâr potansiyeli ve risklere karşı koruma bir arada

Kripto para pazarında bir daralma olursa, Reales, altın ve gümüş varlıkları elinde bulundurarak sağlanan değerli bir emniyet yastığına sahiptir; yatırımcılara bu tür sabit varlıkların desteklenmediği kripto paralara kıyasla daha fazla koruma sağlayacaktır. Reales’e destek veren varlıkların geri kalanı, Bitcoin ve DigixDao gibi en iyi kripto para birimlerinden oluşur. Kripto para piyasası genişlediğinde, bu varlıkların Reales’in değerini de artıracağı düşünülmektedir.

Reales’in eşsiz yapısına bakmanın bir yolu, kaya tırmanışı benzetmesidir. Reales’in fiyat ve değer artışını, bir dağa tırmanan bir para birimi gibi görelim. Altının ve gümüşün sabit varlık desteğiyle sağlanan emniyet cıvatası olmadan aşağı düşebilir. Reales, dağa tırmanırken, fiyat ve değer açısından yeni bir noktaya geldiğinde, (daha fazla varlık satın alarak) yeni bir emniyet cıvatasını yerine oturtuyor ve böylece bir engel (bir piyasa daralması) ile karşılaşıldığında son takılan emniyet cıvatasının seviyesinden daha aşağı düşemiyor. Piyasa koşulları düzeldiğinde ise o noktadan daha yukarı tırmanmayı sürdürüyor. Böylece Reales, fiyat olarak her zaman daha yüksele tırmanabilecek. Artan riske rağmen fiyattaki bu avantaj, aslında Reales Coin’i elde bulundurmanın risklerini minimize ediyor.

Şimdi soru şu: Paranızı nereye koyacaksınız? Riske karşı hiçbir koruma ve kâr amacı gütmeyen kanıtlanmamış vaatleri sunan bir kripto paraya mı, yoksa yatırımcılara gerçek serveti koruma ve aynı zamanda kripto para pazarının sınırsız kâr potansiyelini de sağlayan, altın ve gümüş gibi değerlerle desteklenen Reales’e mi?

 

Daha fazla bilgi için Reales’in resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Reales sosyal medya kanalları

Facebook: https://www.facebook.com/realescoins

Twitter: https://twitter.com/realescoin

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin